Tjaša Vozel. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Vozel. Foto: www.alesfevzer.com

Za svojim državnim rekordom je zaostala dobri dve sekundi, za uvrstitev v polfinale pa je tokrat zadostoval izid 1:06,33.

"Drugi start na SP-ju je za mano. Z rezultatom nisem zadovoljna, saj sem pričakovala veliko več. Je pa res, da me je bilo malenkost strah po četrtkovi diskvalifikaciji, ker glede na uradno pojasnilo sodnikov nisem točno vedela, kaj sem naredila narobe. Malo je bilo treme danes, zaradi vprašanja, ali bom prišla do uvrstitve ali ne. Glede na to, da mi je na 'razplavanjih' in treningih šlo zelo dobro, sem v bistvu od 100 m pričakovala veliko več, ampak se na žalost ni izšlo. Bomo pa videli, kaj to pomeni za 200-metrsko razdaljo v torek," je povedala Tjaša Vozel.

Plavalka bo v torek nastopila še na 200 m prsno.

Kolesnikov v 80 minutah osvojil dve zlati medalji

Z izrednim bojem so postregle moške štafete na 4 x 50 m prosto, na koncu pa so se zlata veselili Italijani Leonardo Deplano, Lorenzuo Zazzeri, Maneul Frigo in Alessandro Miressi. Kar štiri reprezentance so tekmo končale v dveh desetinkah sekunde, Italiji je zmago prinesel Miressi, ki je v zadnji predaji prehitel Rusa Aleksandra Ščegoljova, bron pa je Nizozemski zagotovil Thom de Boer, najhitrejši med vsemi v bazenu. Brez odličja so ostale ZDA.

Ameriško čast je nato ob koncu dneva rešila moška štafeta na 4 x 200 m prosto, srebro so osvojili Rusi in bron Brazilci.

Za nov rekord prvenstev je ob zmagi na 50 m delfin s 24,44 poskrbela Nizozemka Ranomi Kromowidjojo, sedem stotink sekunde je bila počasnejša legendarna Švedinja Sarah Sjoestroem, bron pa je osvojila mlada Američanka Claire Curzan, ki je s 24,55 dosegla nov rekord ZDA in nov mladinski svetovni rekord.

Rus Kliment Kolesnikov je bil nepremagljiv na 50 m hrbtno in 100 m mešano, žensko tekmo v isti disciplini je dobila Izraelka Anastasia Gorbenko. Kitajka Li Bingdžje je zmagi na 800 m prosto danes dodala še zlato na polovični razdalji. Britanec Benjamin Proud je bil z 20,45 prepričljivo najboljši na 50 m prosto.