Bojan Tokić se je prebil med najboljših osem v Evropi. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Tokić se je prebil med najboljših osem v Evropi. Foto: MMC RTV SLO
Aleksandar Karakašević
Aleksandar Karakašević je pravi specialist za igro dvojic. Foto: EPA

Novogoričan in srbski specialist za igro dvojic sta v četrtfinalu s 4:1 odpravila madžarsko dvojico Janos Jakab/Daniel Kosiba. V soboto ob 11.30 bosta njuna tekmeca v boju za finale Rusa Aleksander Šibajev in Kiril Skačkov. Tokić in Karakašević sta bila bronasta že pred dvema letoma v Stuttgartu.
Tokić med najboljšo osmerico
Tokić odlično igra tudi v konkurenci posameznikov. V petek je najprej v 3. krogu s 4:3 (8, -9, 4, 7, -10, -5, 9) v nizih premagal Čeha Dmitrija Prokopcova in se prebil med najboljših 16. Tam pa je po še eni odlični predstavi s 4:3 (8, -9, 4, 7, -10, -5, 9) premagal kitajskega Španca Vena Hi Žeja, s čimer je ponovil svoj največji uspeh iz Beograda 2007.

Tokić: Kapo dol
"Sam sebi lahko rečem le kapo dol. Za vsako točko sem moral garati, moram reči, da je Španec eden najbolj neugodnih igralcev v dvorani, če ne celo najbolj neugoden. A vse končnice na tem turnirju gredo meni v prid. Vena dobro poznam, bil sem dobro pripravljen, kazalo je celo na lažje delo. Vodil sem s 3:1 in imel prednost v petem nizu, a je nisem izkoristil. V šestem nizu je bilo nekaj panike, a sem se vendarle dovolj zbral, da sem dobil odločilnega. Očitno se v Gdansku vse obrača, kot si želim," je dejal Novogoričan, ki je pred tem dobil tesen obračun proti Prokopcovu, čeprav je Čeh v sedmem, odločilnem nizu že vodil s 5:0.

V četrtfinalu z "Albertom Contadorjem drugim"
V sobotnem četrtfinalu ga čaka naturalizirani Nemec Dimitrij Ovčarov, ki ga kličejo tudi "Alberto Contador drugi", saj je bil pred dobrim letom pozitiven na klenbuterol. "Čaka me tretji igralec Evrope in 13. igralec sveta. Že to pove, da je kakovostnejši igralec od mene, za nameček pa mi ne ustreza še njegova igra. Toda to bo tekma za kolajno, v kateri ni nujno, da take reči odločijo. Garal bom, poskušal osvojiti niz, nato še enega. Bomo pa videli, kaj se bo dejansko zgodilo. Kar se pa tiče dvojic, pa lahko rečem, da imajo vsi štirje polfinalni pari enake možnosti," noče še večjih dosežkov napovedovati 30-letni Slovenec.


3. krog:
TOKIĆ (SLO) - Prokopcov (Češ)
4:3 (-10, 8, 4, 8, -9, -13, 11)

Osmina finala:
TOKIĆ (SLO) - Hi Že (ŠPA)
4:3 (8, -9, 4, 7, -10, -5, 9)

Četrtfinale, sobota:
TOKIĆ (SLO) - OVČAROV (NEM)

Dvojice, osmina finala:
TOKIĆ/KARAKAŠEVIĆ (SLO/SRB) - Ionescu/Szosz (Rom)
3:1 (-6, 5, 3, 3)

Četrtfinale:
TOKIĆ/KARAKAŠEVIĆ (SLO/SRB) - Jakab/Kosiba (Mad)
4:1 (8, 7, 4, -5, 5)

Polfinale, sobota ob 11.30:
TOKIĆ/KARAKAŠEVIĆ (SLO/SRB) - ŠIBAJEV/SKAČKOV (RUS)