Bojan Tokić želi v olimpijski sezoni 2016 izboljšati letošnje izide. Foto: EPA
Bojan Tokić želi v olimpijski sezoni 2016 izboljšati letošnje izide. Foto: EPA

Napredek je nadaljeval njegov naslednik Darko Jorgič, ki je velikim uspehom v mladinski kategoriji dodal nekaj članskih in se je na lestvici s 366. prebil na 218. mesto (16. mladinec in 56. igralec do 21 let). S tem je prehitel tudi Jana Žibrata, ki je trenutno 248. igralec sveta. Naslednji Slovenec na lestvici je nato Deni Kožul na 375. mestu.

"Sezono končujem z mešanimi občutki. Imel sem veliko težav z zdravjem, izpustil evropsko prvenstvo, na svetovnem prvenstvu sem izgubil s slabšim igralcem. A bili so tudi prebliski, odlično sem odigral evropske igre, se v močni konkurenci uvrstil med najboljših 16. Tudi v nemški ligi sem imel nekaj odmevnih zmag, med drugimi sem premagal Tima Bolla. Po eni strani sem lahko zadovoljen, a v naslednji sezoni želim višje. Želim se vrniti vsaj okoli 50. mesta, to pa vsekakor ne bo lahka naloga, saj prihajajo novi igralci, konkurenca v namiznem tenisu še nikoli ni bila tako močna," je dejal Novogoričan, ki se trenutno nahaja v domovini, a ima manjše zdravstvene težave, tako da ne trenira.

Sezono so na prvih treh mestih končali kitajski igralci Ma Long, Fan Žendong in Šu Šin, najboljši Evropejec je na četrtem mestu Dimitrij Ovčarov.

Tudi pri dekletih so na prvih treh mestih Kitajke, in sicer Šiven Liu, Juling Žu in Ding Ning, četrta je Japonka Ai Fukuhara, od Evropejk je na devetem mestu Nemka kitajskega rodu Jing Han, kot rojena Evropejka pa je najboljša Romunka Elizabeta Samara na 20. mestu. Alex Galič je na 168., Manca Fajmut na 195., Tamara Pavčnik pa na 192. mestu, vse so v sezoni napredovale.