Bojan Tokić je v Gdansku osvojil bronasto medaljo tudi v igri dvojic. Foto: BoBo
Bojan Tokić je v Gdansku osvojil bronasto medaljo tudi v igri dvojic. Foto: BoBo
Timo Boll
30-letni Timo Boll je potrdil, da mu v Evropi ni para. Foto: EPA

Tokić je bil proti štirikratnemu evropskemu prvaku povsem brez možnosti in je po 25 minutah klonil s 4:0 (5, 2, 5, 5). Poznala se mu je tudi utrujenost po maratonskem četrtfinalnem dvoboju v soboto zvečer, ko je v pravi drami s 4:3 ugnal Nemca Dimitrija Ovtscharova.

Nemec, ki je bil na začetku leta nekaj mesecev celo številka ena svetovnega namiznega tenisa, je tako v devetem medsebojnem obračunu dosegel še osmo zmago.

Bollove žogice imajo neverjetno rotacijo
"Laik tega ne vidi, ampak lahko rečem, da imajo njegove žoge neverjetno rotacijo. Nisem našel orožja proti njim, žal mi je, da gledalcem nisem omogočil daljšega uživanja. Moja igra njemu ne predstavlja prav nikakršne težave, sam pa jih imam z njegovo ogromno. Želel sem ga presenetiti, toda nisem imel niti najmanjše možnosti," se realnosti zaveda igralec, za katerim je enkratna sezona. Blestel je namreč še na svetovnem prvenstvu, na katerem si je zagotovil tudi olimpijski nastop.

Prvaka Boll in Džaova
Boll je nato v finalu s 4:1 porazil rojaka Patricka Bauma in se veselil že petega naslova evropskega prvaka. V ženski konkurenci je prvakinja postala Nizozemka kitajskega rodu Li Džao, ki je s 4:3 odpravila Nemko Irene Ivancan.