Bojan Tokič si je že zagotovil olimpijsko vozovnico. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Tokič si je že zagotovil olimpijsko vozovnico. Foto: MMC RTV SLO
Saš Lasan
Če bo hotela Slovenija obstati, bo moral točke prispevati tudi Saš Lasan. Foto: MMC RTV SLO

Selektor Bojan Rak je v ekipo uvrstil Bojan Tokiča, Saša Lasana, Mitjo Horvata in Jana Žibrata. Slovenci bodo igrali v predtekmovalni skupini skupaj s Švedi, Portugalci in Čehi, zagotovo pa bodo vse reprezentance v dvoboju s Slovenijo favorit. Prvi dve mesti vodita v četrtfinale, medtem ko se bosta drugi dve ekipi bojevali za obstanek. Glavni kandidat za zlato kolajno je tudi letos Nemčija. Ženske bodo igrale v drugi kakovostni diviziji, tako da bo njihov maksimum 17. mesto, v predtekmovalni skupini se bodo Martina Pohar, Manca Fajmut, Jana Tomazini in Nina Pavlin merile s Francozinjami in Portugalkami.

Najboljši Slovenec v dobri formi
V posamični konkurenci od Slovencev na kakšen boljši rezultat lahko računa le Tokič, ki želi pozabiti zadnji dve prvenstvi, na katerih je izpadel v drugem krogu, in obuditi spomin na Beograd 2007, ko se je uvrstil v četrtfinale. V zadnjem času je v solidni formi, v ligi prvakov, kjer zastopa nemški Saarbrücken, je premagal 15. in 16. igralca sveta Južnokorejca Rju Seung Mina (olimpijski prvak iz leta 2004) in Singapurca Gao Ninga, tudi v nemškem prvenstvu je padlo nekaj odličnih igralcev, kar je gotovo dober obet pred prvenstvom.

Po kolajno s Karakaševićem
"Ničesar nočem napovedovati, a sem optimist. Poleg dobre pripravljenosti bo potrebno nekaj sreče pri žrebu in morda še tista dobra dnevna forma, kot sem jo imel na svetovnem prvenstvu v Rotterdamu, ko sem igral proti Ma Longu in prikazal svojo daleč najboljšo igro v karieri," meni Tokič, ki še več pričakuje od igre dvojic, kjer bo nastopal v paru s Srbom Aleksandrom Karakaševićem, s katerim sta pred dvema letoma osvojila kolajno: "Zagotovo lahko rečem, da je kolajna spet najin cilj. Še posebej, če vemo, da aktualna evropska prvaka z zadnjih štirih evropskih prvenstev Nemca Christian Suss in Timo Boll ne bosta nastopila zaradi Sussove poškodbe kolena."