Bojan Tokić je v Gdansku osvojil medaljo tako med posamezniki kot tudi med dvojicami. Foto: Reuters
Bojan Tokić je v Gdansku osvojil medaljo tako med posamezniki kot tudi med dvojicami. Foto: Reuters

30-letnik je v četrtfinalu po ogorčenem boju s 4:3 (8, -7, 9, 5, -5, -6, 10) ugnal naturaliziranega Nemca Dimitrija Ovtscharova. Tokić je vodil že s 3:1, a se je tretjemu igralcu z evropske lestvice uspelo vrniti in izenačiti. V odločilnem nizu je Tokić zaostajal že z 2:5, nato pa osvojil naslednjih pet točk. V samem zaključku je zapravil dve žogi za zmago, kar pa ga ni vrglo iz tira. Dobil je naslednji dve točki in se uvrstil v nedeljski polfinale, kjer bo njegov nasprotnik prvi nosilec, Nemec Timo Boll. Dvoboj se bo začel ob 11.40.

"Tekma se je začela tako, kot sem si zaželel. Ko sem začel igrati, sem dobil pravi občutek. Ko pa sem dobil prvi niz, sem začel verjeti, da igram vrhunski namizni tenis, takšnega kot proti Ma Longu. Pošteno povedano pa sem se malo ustrašil v sedmem nizu. Rekel sem si, toliko tekem se je odvilo v mojo korist v končnicah, pa ne, da se bo ravno ta odvila v njegovo. Toda vse je bilo v redu. Da sem toliko tekem dobil v končnici sedmega niza in da sem se tokrat izvlekel, je res nekaj neverjetnega," je po tekmi povedal Tokić.

Med dvojicami obstal v polfinalu
Slovensko-srbski dvojici Tokić-Aleksander Karakašević se dopoldne ni uspelo uvrstiti v finale. V polfinalu sta "Toko" in "Karaš" z 2:4 (-6, 9, 7, -13, -8, -9) izgubila proti ruski navezi Aleksander Šibajev - Kiril Skačkov. Kljub temu sta osvojila bronasto odličje, saj tekme za 3. mesto ne igrajo. Tokič in Karakašević sta imela nekaj priložnosti, pri vodstvu z 2:1 sta zapravila zaključno žogo za 3:1, kar sta Rusa v nadaljevanju znala kaznovati.