Tina Mrak in Veronika Macarol. Foto: Jadralna zveza
Tina Mrak in Veronika Macarol. Foto: Jadralna zveza

Ker bodo na naslednjih olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu v razredu 470 tekmovale le še mešane posadke, je zanimivo vedeti, kako se bosta odločili odlični jadralki. Tina Mrak bo na naslednjih dveh tekmah v razredu 470 nastopila s flokistom Jakobom Božičem in se nato odločila, kako naprej. Veronika Macarol še ni sprejela dokončne odločitve, "bo pa še ostala v jadranju". Obe sta sicer vključeni še v slovensko posadko Krpani, ki se bo sredi leta merila na prvem zlatem pokalu v Švici.

Toni Vodišek. Foto: Jadralna zveza
Toni Vodišek. Foto: Jadralna zveza

Pogumno razmišljanje Tonija Vodiška
Toni Vodišek pa lahko meri na olimpijski nastop v Parizu, saj bo "njegova" disciplina prvič v olimpijskem programu. Želje segajo visoko: "Na OI ne bom šel, da bi bil drugi. Moji cilji so jasni in temu posvečam vso pozornost. Moje delo so tekme in treningi, za drugo skrbijo oče in mama ter drugi člani ekipe. Če se preveč posvečaš drugim stvarem, potem v športu ne moreš biti na vrhu." Lanski zlom rame je pozdravljen, ima pa še težave zaradi pred kratkim prebolelega covida.

Poslavlja se izjemna posadka
Osrednjo vlogo na prireditvi sta imeli, ne le zgolj zaradi osmega marca, Tina Mrak in Veronika Macarol. Skupaj sta odjadrali dobrih devet let v dveh olimpijskih ciklih, dvakrat postali evropski prvakinji (Bourgas 2018 in Aarhus 2015) in bili dvakrat bronasti na stari celini (Mallorca 2016 in Atene 2014), s svetovnega prvenstva v Solunu 2017 pa sta prinesli bronasto medaljo. Lanske igre v Tokiu sta končali na 5. mestu, potem ko sta se do zadnjega borili za medaljo.