Srednji četrtini sta se končali z 2:2, prvo in zadnjo pa je dobil Triglav (4:3 in 3:2). Foto: MMC RTV SLO
Srednji četrtini sta se končali z 2:2, prvo in zadnjo pa je dobil Triglav (4:3 in 3:2). Foto: MMC RTV SLO
Triglav povedel v vaterpolskem finalu

Kranjčani so imeli vseskozi majhno prednost, izid pa je bil zadnjič poravnan na začetku zadnje četrtine, ko so gostje izenačili na 8:8.

Minuto pred koncem so imeli gostje igralca več v bazenu in priložnost, da izenačijo na 10:10, a so domači prestregli slabo podajo, Jaša Kadivec pa je v nasprotnem napadu postavil končni izid.

Troppan: Slabo smo igrali v napadu
"Začeli smo dobro, nato pa smo slabo igrali v napadu, se prezgodaj iz neizdelanih položajev odločali za strele. Tudi obramba je bila drugačna, kot smo se dogovorili, in tekma je bila v končnici zato zelo izenačena," je po tekmi povedal trener Triglava Primož Troppan, ki je priznal, da se je tokrat zelo poznala odsotnost Luke Komatarja.

Cetin: Lahko jih presenetimo
Zelo zadovoljen je bil koprski trener Marino Cetin: "V končnici smo bili blizu, imeli smo priložnost za še boljši dosežek, a se nam ni izšlo. A vseeno, vsa čast fantom, ki so pokazali, da znajo igrati zelo dober vaterpolo. Triglav ostaja favorit, a danes se je videlo, da jih lahko tudi presenetimo. Za to bo treba igrati še bolje in vsekakor bomo to tekmo natančno analizirali in skušali v ponedeljek v naši igri še kaj popraviti."

Druga tekma v ponedeljek
Za Triglav so zadeli Gašper Kalan (5), Jaša Kadivec (3) in Čedomir Todič (3), za Žusterno pa Matija Frajman (5), Nejc Potočnik (2), Boško Krivičić in Rene Černeka. Druga tekma bo v ponedeljek ob 20.45 v Kopru. Igrajo na tri zmage.

Triglav povedel v vaterpolskem finalu