Primož Troppan bi se lahko s svojimi izbranci že v sredo veselil novega naslova. Foto: MMC RTV SLO
Primož Troppan bi se lahko s svojimi izbranci že v sredo veselil novega naslova. Foto: MMC RTV SLO

Naslednja, morda že odločilna tekma bo v sredo ob 20.45 v Kranju. Pred dvema dnevoma so bili na prvi finalni tekmi DP-ja gostje blizu presenečenju, saj so v Kranju na začetku zadnje četrtine celo izenačili, nazadnje pa izgubili za dva gola (11:9).

Žusterna je bila na drugi tekmi blizu le v prvi četrtini, ki so jo Kranjčani dobili za gol. Gostje so nadaljevali v podobnem slogu, v drugi četrtini so prednost še nekoliko povečali. Odločilna za razplet tekme pa je bila tretja četrtina, v kateri je Triglav dosegel štiri zadetke, Žusterna pa samo enega in tehtnica se je krepko nagnila na stran gorenjske ekipe. V zadnji četrtini so tako gostje lahko tudi nekoliko popustili in dovolili vaterpolistom Žusterne, da so poraz ublažili in dobili ta del igre s 3:2, končna razlika je bila tako štiri zadetke za Triglav. Po štiri zadetke sta zbrala tudi najboljša strelca na tekmi, pri gostih Luka Komatar, pri domačih pa Matija Frajman.

"Pričakovali smo težko tekmo. Začeli smo dobro, tako da nam je bilo veliko lažje tudi v nadaljevanju. Seveda pa lahko pričakujemo težko tekmo tudi na naslednjem dvoboju, a smo si zadali za cilj, da prvenstvo končamo s tremi zaporednimi zmagami," je pojasnil trener Kranjčanov Primož Troppan.

Finale, druga tekma:
ŽUSTERNA - TRIGLAV 0:2
8:12 (2:3, 2:4, 1:4, 3:1)
Frajman 4, Anželjc 2, N. Černeka in Damijanić po 1; Komatar 4, Gostič in Todič po 2, Kadivec, Štirn, Stojanović in Bukovac po 1.

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage. Tretja tekma bo v sredo ob 20.45 v Kranju.