Dvojni četverec je zaostal za pričakovanji. Foto: VZS
Dvojni četverec je zaostal za pričakovanji. Foto: VZS

Dvojni četverec v postavi Luka Špik, Gašper Fistravec, Jernej Markovec in Gregor Domanjko ter lahki skifist Rajko Hrvat sta merila med najboljšo šesterico, a namesto tega obstala v četrtfinalu. Skifist Matej Rojec je v Amsterdam potoval kot rezervist za dvojni četverec, zato tudi ne preseneča njegovo šesto mesto v četrtfinalu. Zdaj se bodo vsi potegovali za finale C.

Špik: Ni veliko za komentirati
"Ni veliko za komentirati, saj vse pove že rezultat, ki pa je posledica slabega veslanja. Zadnjih nekaj treningov je bil moj občutek precej boljši, kot je bil nastop na tej tekmi. Žal si kakšne stvari v tem trenutku ne znam razložiti, saj je še prehitro po tekmi. Razočaranje je veliko, to je vse na kratko. O slabih nastopih se moramo zdaj pogovoriti veslači med seboj in s trenerjem. Čakata nas še polfinale C/D in, upam, finale C, kar je glede na konkurenco še daleč od lahkotnih tekem,
" je bil po tekmi razočaran Špik.

Janša: Manj od pričakovanj
"Ni šlo po načrtih. Načrtovali smo, da sledimo Italijanom, za katere smo pričakovali, da bodo potegnili na startu. Ta del ni bil uspešen, v drugem delu pa so napadli Američani in Francozi, kar smo sicer pričakovali, vendar jim nismo uspeli slediti. Na splošno je rezultat seveda manj od pričakovanj. Vseeno sem računal, da bo v teh okoliščinah zadeva bolje izpadla, ampak očitno ni prave forme,"
pa je po današnjih tekmovanjih povedal slovenski selektor Miloš Janša.