Rok Turk je še naprej stoodstoten. Foto: Uroš Modlic
Rok Turk je še naprej stoodstoten. Foto: Uroš Modlic

Na začetku sobotnega dne je še kazalo, da bo za domača predstavnika izjemno trd oreh predstavljala slovaška posadka Majerčak-Kušnier v Fiesti R5, a jima jo je zagodla tehnična okvara, zaradi katere sta morala na drugi izvedbi HP Davča odstopiti.

Na koncu sta drugo mesto brez večjih težav zasedla Claudio De Cecco in Jean Campeis (Hyundai i20 R5), tretje pa še ena italijanska posadka – Andrea Nucita in Marco Vozzo (Abarth 124 Spider RGT).

Na četrtem mestu relija sta končala Aleks Humar in Jaka Cevc (Peugeot 208 R2), ki sta obenem zasedla tudi tretje mesto v razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva in prepričljivo zmagala v diviziji 2.

Dirka divizije 2 je tudi tokrat minila v znamenju prevlade Humarja in Cevca. Drugo mesto sta zasedla Tim Novak in Uroš Ocvirk (Opel Adam R2), tretje pa Denis Mrevlje in Rok Gomizelj (Peugeot 208 R2).

V diviziji 1 sta prvo mesto zasedla Boštjan Logar in Nejc Štrovs (MG ZR 105), druga sta bila Martin Štucin in Gregor Maver (Škoda Felicia Kit Car). Štucin in Maver sta z drugim mestom tudi prevzela vodstvo v točkovanju. Doslej vodilna Bojan Velkavrh in Nina Velkavrh Gorenc sta se uvrstila na peto mesto.

Tudi dirka divizije 3 je bila nepredvidljiva, po dolgem času pa se ni zaključila z zmagoslavjem posadke Aleš Zrinski-Rok Vidmar (BMW E36 M3), ki ji je načrte prekrižala prebita pnevmatika, zaradi katere sta dirkača izgubila približno tri minute. Zmaga je tako odšla k posadki Simon Mlinar-Erik Bizjak (Renault Clio RS). Zrinski in Vidmar sta bila druga, tretje mesto pa sta zasedla Miha Mušič in Črtomir Bergant v Lancii Delti HF Integrale.

Po poletnem premoru naslednji reli slovenskega državnega prvenstva sledi 7. in 8. septembra v Novi Gorici.