Tyson Fury je presenetil Vladimirja Klička. Foto: Reuters
Tyson Fury je presenetil Vladimirja Klička. Foto: Reuters

27-letni Fury je 39-letnega Klička ugnal po soglasni sodniški odločitvi s 115:112, 115:112 in 116:111. Obračun pred 55.000 gledalci v Düsseldorfu je postregel s "šahovsko", taktično partijo z obeh strani, nekoliko dejavnejši pa je bil 206 cm visoki Fury, ki je osem centimetrov nižjemu Kličku podelil kar nekaj močnih udarcev, kar se je videlo tudi na Kličkovem obrazu.

Še neporaženi Fury se je tako veselil 25. zmage v karieri, medtem ko je moral Kličko priznati četrti poraz. Poleg tega ima še 64 zmag.

Pol leta garanja se je izplačalo
"Za zmago se želim zahvaliti mojemu gospodu in odrešeniku Jezusu Kristusu. Trdo sem delal dan za dnem za ta dosežek in to se je izplačalo. Šest mesecev sem se na to pripravljal in danes je bil res moj večer," je bil Fury povsem iz sebe takoj po dvoboju.

Kličko je pojasnil, da je v pogodbi člen, ki določa povratni dvoboj, ter dodal, da je še prezgodaj za upokojitev. "Priznam, presenečen sem bil nad hitrostjo in okretnostjo višjega Furyja. Prav to je danes manjkalo meni, čeprav sem se na dvoboj dobro pripravil. Tako na koncu tudi nisem imel dovolj moči, da bi nekoliko pospešil in izkoristil priložnost, saj so tudi tekmecu pohajale moči."

Štirje šampionski pasovi za Furyja
Fury je tako osvojil štiri šampionske pasove (WBA, WBO, IBF, IBO) v supertežki kategoriji, ki jih bo morda spet branil proti Kličku, saj ta želi povratni dvoboj. Kličko je bil neporažen kar 11 let, to je od oktobra 2004, ko ga je premagal Lamon Brewster.

V spodnji galeriji si oglejte še nekaj utrinkov dvoboja v Düsseldorfu.