Rok Urbanc si želi nastopiti tudi na olimpijskih igrah. Foto: STA
Rok Urbanc si želi nastopiti tudi na olimpijskih igrah. Foto: STA

V osmini finala je s prekinitvijo v drugi rundi premagal Hrvata Stipana Radića. V četrtfinalu pa je nato klonil pred Gruzincem Bakditzejem. V primeru zmage bi se veselil kolajne.

Napredovanja v četrtfinale se je zelo razveselil
"Urbanc nas je zelo razveselil, v desetem dvoboju večernega programa je s prekinitvijo v drugi rundi ugnal Radića. V tem dvoboju smo pričakovali zmago, saj je Urbanc istega tekmeca ugnal že dvakrat. Svojo premoč je danes potrdil in vknjižil drugo zmago na velikih tekmovanjih. Prvo je dosegel na svetovnem prvenstvu. Z zmago se je postavil v položaj, da lahko osvoji tudi kolajno. Z Gruzijcem bo namreč boksal za polfinale, kjer so kolajne že zagotovljene," je iz Turčije sporočil vodja ekipe Sašo Taraniš.

Dva slovenska predstavnika na EP pa sta že končala tekmovanje. Gregor Debeljak je v kategoriji do 60 kg po točkah z 19:13 izgubil proti Špancu Julianu Ginerju, Ervin Brulc v kategoriji do 69 kg pa je prav tako po točkah z 21:4 izgubil proti Osmanu Alijevu iz Azerbajdžana.

Poleg EP bo letos na sporedu še svetovno prvenstvo med 22. septembrom in 10. oktobrom v Bakuju, ki bo štelo tudi za mesta za olimpijske igre v Londonu 2012.