Lani je v Kranju zmagala Mina Markovič. Foto: MMC RTV SLO
Lani je v Kranju zmagala Mina Markovič. Foto: MMC RTV SLO

Štirje Slovenci bodo v dvorani na Zlatem polju (prenos na TV SLO 2 po 17. uri) v igri za najvišja mesta: Mina Markovič, Natalija Gros, Maja Vidmar in Klemen Bečan. V zadnjih štirih letih je zmaga v vsaj eni kategoriji vedno ostala doma.

Polfinale zadnje tekme svetovnega pokala se je v soboto razpletel po slovenskih željah. V finalu se bodo za odličja potegovale kar tri tekmovalke Mina Markovič s prvega mesta, Natalija Gros kot četrta in Maja Vidmar kot sedma. V moški konkurenci si je finale s šestim izidom priboril Klemen Bečan.

Vse tri slovenske polfinalistke so pokazale sijajno predstavo. Najbolj se je odrezala 22-letna Ptujčanka Markovičeva, ki je v vodstvu skupaj z južnokorejsko tekmovalko Jain Kim. Markovičeva pričakuje, da bo sezono sklenila s kolajno v skupnem seštevku pokala v težavnosti in zmago na domači tekmi.

V moški konkurenci je v zelo težki smeri v polfinalu odpadlo kar nekaj favoritov. Na koncu je bil najboljši Španec Ramon Puigblanque. Odlično je plezal Jure Raztresen, ki je zgolj za eno mesto zgrešil veliki finale. Največ se je pričakovalo od Klemena Bečana, ki ni razočaral in se bo zvečer v skupini osmih najboljših potegoval za najvišja mesta.