Roki Drakšič je tretjič postal judoist leta v Sloveniji. Foto: STA
Roki Drakšič je tretjič postal judoist leta v Sloveniji. Foto: STA
Žolnirjeva in Drakšič judoista leta

Drugo mesto v ženski konkurenci je osvojila Lucija Polavder (Sankaku), tretja je bila Raša Sraka Vuković (Bežigrad), pri moških je bil drugi Aljaž Sedej (Bežigrad), tretji pa Matjaž Ceraj (Impol).

Žolnirjeva je avgusta na svetovnem prvenstvu v Parizu osvojila bronasto odličje. V točkovanju za naslov judoista/judoistke leta štejejo prav vsa tekmovanja, od evropskih prvenstev, preko slovenskega pokala in svetovnih pokalov do svetovnega prvenstva.

Drakšič je bil judoist leta že lani in leta 2006. Tudi letos je jeziček na tehtnici v korist Celjana nekoliko prevesila poškodba Sedeja, ki je bil nekaj časa odsoten in se je tako moral zadovoljiti z drugim mestom. Najboljši klub minulega leta je bil pričakovano celjski Z'dežele Sankaku pred Bežigradom in Impolom.

Prireditev v Laškem je popestrila tudi glasbenica Maja Keuc in posebna prenosna razstava ob 60. obletnici juda na Slovenskem. Razstava se bo vse leto selila po vseh krajih Slovenije v povezavi z judo dogodki. Prikazuje začetke juda na slovenskih tleh in presežke v zadnjih desetih letih (kolajne na evropskih in svetovnih prvenstvih ter olimpijskih igrah).

Žolnirjeva in Drakšič judoista leta