Darko Đurić. Foto: dostopno
Darko Đurić. Foto: dostopno

Udeleženci tabora so se zbrali v četrtek, v petek pa začeli spoznavanje športov. Kot so sporočili iz krovne zveze, so se lahko preizkusili v paraatletiki, ki jo je predstavil trener Janez Hudej, Maja Bobnar, selektorica reprezentance v dvoranskem balinanju, je s svojo ekipo mlade seznanila z igranjem boccie.

Poligon za slepe sta izvedla trener Roman Kejžar in slepi tekač Robi Kogovšek. Igrali so tudi hokej na električnih vozičkih, predstavila sta ga Andraž Velušček in Matjaž Bartol. Peter Zidar, tudi dvakratni svetovni prvak ekipno in posamezno, je s svojo ekipo predstavil showdown, različico namiznega tenisa za slepe in slabovidne. Na kegljišču v Celju je s prvinami kegljanja seznanjala dolgoletna trenerka Silva Razlag.

V Laškem je udeležence obiskal tudi Darko Đurić, nekdanji evropski in svetovni prvak v plavanju in tudi udeleženec paraolimpijskih iger.

Udeleženci tabora so lahko spremljali tudi košarkarsko tekmo, saj se v Laškem na EP pripravlja slovenska reprezentanca v košarki na vozičkih.

"Poslanstvo tabora je otrokom in staršem predstaviti šport, jih seznaniti s tem, kakšne možnosti imajo njihovi otroci in s čim se lahko ukvarjajo. Da se potem otroci v nadaljevanju s temi športi tudi dejansko ukvarjajo. Otroci in starši so bili zadovoljni, to je ključno in osnovno," je tabor predstavila vodja tabora Majda Kočar, ki je dodala, da je bil letošnji termin tabora malce prilagojen. Po navadi poteka konec avgusta, letos pa bodo takrat paraolimpijske igre, zato so se zbrali že konec junija.

"Vedno z veseljem pridem na paraolimpijski tabor. Da mladim pokažem nekaj iz paraatletike, ki je zame najljubša parašportna panoga. Pozdravljam idejo tabora in si le želim, da bi v prihodnje tudi s pomočjo tega tabora dobili kakega vrhunskega parašportnika," pa je vtise strnil Janez Hudej, nekoč tudi sam paraolimpijec in udeleženec številnih atletskih tekmovanj na najvišji ravni, zdaj pa vodja ekipnega atletskega ligaškega tekmovanja pri Zvezi paraplegikov Slovenije.