Polona Kalan je navdušila v Lipici. Foto: MMC RTV SLO
Polona Kalan je navdušila v Lipici. Foto: MMC RTV SLO

Na drugem mestu je bil Avstrijec Stefan Peter z Donnerbube in 67,053 odstotka. Prav tako Avstrijka Nina Stadlinger s Quandu je s 66,421 odstotka zasedla tretje mesto.

"Zares sem vesela, da je po mnogih letih danes v Lipici znova odmevala slovenska himna. Čudovit je občutek, ko se poplača lasten trud in ko se z menoj veseli moja celotna ekipa ter moji bližnji. Izjemna hvaležnost gre tudi moji kobili. Zdi se mi, da med nama velja tihi dogovor o vzajemni pomoči na tekmovanjih. To je resnično čudovit uspeh," je povedala Kalanova.

Kalanova je dosegla sploh prvo domačo zmago v tej nalogi v samostojni Sloveniji. V Lipici mednarodno kvalifikacijsko tekmovanje v dresurnem jahanju za svetovni pokal FEI gostijo vsako leto že od leta 1985, domače himne pa ni bilo slišati vse od leta 1986 (takrat so zaigrali še jugoslovansko).

Lipiško štiridnevno mednarodno kvalifikacijsko tekmovanje v dresurnem jahanju za svetovni pokal FEI World Cup se bo končalo v nedeljo, ko bo na sporedu preizkušnja prosti program z glasbo. Nastopili bodo trije Slovenci Polona Kalan, Tadeja Dolenc in Ladislav Fabris. Posnetek bo na TV Slovenija 2.