Slovenija bo imela v razširjeni avstrijski ligi v novi sezoni dva kluba. Foto: RK Ljubljana
Slovenija bo imela v razširjeni avstrijski ligi v novi sezoni dva kluba. Foto: RK Ljubljana

Bežigrad je lani z dobrimi predstavami v ligi elite in z osvojenim končnim drugim mestom odprl pot tudi drugim slovenskim klubom. V prvi ligi mu bo družbo delal tudi najuspešnejši slovenski klub, Rugby kljub Ljubljana. V drugi avstrijski ligi, kjer bo letos nastopala ljubljanska Olimpija, so lani blesteli Mariborčani, vendar so v zadnji tekmi izgubili boj za prvo mesto. Obe slovenski ekipi sta v ožjem krogu favoritov za napredovanje v elitno bundesligo.

Bežigrajčani so bili v lanski sezoni v boju za prvo mesto, vendar so v odločilni tekmi klonil proti ekipi RC Donau z Dunaja in tako osvojili naslov podprvaka. Letošnji cilj Bežigrajčanov je naskok na sam vrh avstrijske elitne bundeslige ter ubranitev naslova državnih prvakov, medtem ko so v RK-ju Ljubljana cilji precej bolj skromni, saj so lani povsem pomladili ekipo.

Zadovoljstvo nad udeležbo slovenskih klubov v avstrijski ligi so izrazili tudi vodilni možje avstrijske ragbi zveze, saj si z udeležbo slovenskih klubov želijo razširiti tekmovanje po vzoru hokejske lige Ebel. Tudi zato bo finale prvenstva gostila Ljubljana.