Bill Cowher bo po 15 letih vzel premor. Foto: EPA
Bill Cowher bo po 15 letih vzel premor. Foto: EPA
Peyton Manning
Peyton Manning (podajalec pri Indianapolisu) je ena največjih zvezd Lige NFL, a v končnicah je vedno pogorel. Foto: EPA

Steelersi so se lani za las uvrstili v končnico, nato pa na veliko presenečenje vseh slavili na Super Bowlu. Letos se jim ni uspelo uvrstiti med najboljših 12 ekip. Legendarni trener Bill Cowher je že napovedal odstop.

Prvi konec tedna je na sporedu tradicionalni "wild card weekend", kjer si osem ekip prizadeva za uvrstitev v konferenčni polfinale, kamor so že uvrščene štiri najboljše ekipe iz rednega dela.

Bodo Coltsi premagali prekletstvo končnice?
V konferenci AFC se bosta udarila Indianapolis in Kansas City ter New England in NY Jets. Favorit za napredovanje v prvem dvoboju je Indianapolis, ki se je v zadnjih osmih letih že sedmič uvrstil v končnico. Toda pozor: vsa leta so blesteli v rednem delu, a so od leta 2002 vedno klonili na prvi tekmi končnice.

V drugem dvoboju je favorit New England, prvak v letih 2002, 2004 in 2005. Vendar pozor: NY Jetsi so letos v gosteh že premagali Patriote. V konferenčni polfinale sta že uvrščena Baltimore in San Diego.

Seattle letos komaj ujel končnico
V konferenci NFC sta para Seattle - Dallas ter Philadelphia - NY Giants. Seahawksi so lani zaigrali na Super Bowlu, letos pa so imeli zaradi številnih poškodb skromno razmerje zmag 9 - 7, a naj bi se zaradi prednosti domačega terena le uvrstili med osem.

Philadelphia je sezono začela s z razmerjem zmag 5 - 6 in se že sprijaznila, da bo ostala brez končnice. Po seriji petih zmag pa so postali vroči kandidati za uvrstitev na Super Bowl, ki bo 4. februarja v Miamiju. V konferenčnem polfinalu sta že Chicago in New Orleans.

Liga NFL, končnica, wild card weekend

Konferenca AFC, sobota:
INDIANAPOLIS - KANSAS CITY
Nedelja:
NEW ENGLAND - NY JETS

V konferenčnem polfinalu sta že Baltimore in San Diego.

Konferenca NFC, sobota:
SEATTLE - DALLAS
Nedelja:
PHILADELPHIA - NY GIANTS

V konferenčnem polfinalu sta že Chicago in New Orleans.

Slavko Jerič