Erik Bukovac je pogrešal večjo uigranost. Foto: MMC RTV SLO
Erik Bukovac je pogrešal večjo uigranost. Foto: MMC RTV SLO

Zadetke za Slovenijo so dosegli Rok Crnica (dva), Martin Puš in Andraž Verač. Slovenci, ki so imeli le še teoretične možnosti za uvrstitev na EP, so tekmo z Makedonci dobro odigrali le na začetku, do izida 1:1. V nadaljevanju pa svojih priložnosti nista izkoristila Erik Bukovac in Teo Galič. Prvemu je žogo ustavila vratnica, drugemu pa vratar in Makedonci so prevzeli pobudo, ki je niso več izpustili iz rok.

"Današnjo tekmo z Makedonci smo odigrali slabše, kot smo predvidevali. A v obrambi smo igrali dobro in v bistvu smo obe zadnji tekmi odigrali precej bolje kot tisto prvo proti Francozom, saj smo se takrat šele nekoliko uigrali," je po tekmi povedal kapetan Erik Bukovac.

Čeprav so imeli slovenski igralci največ možnosti na prvi tekmi proti Francozom, se je izkazalo, da je bila velika težava neuigranost. "Pred turnirjem smo si tekmo s Francozi zastavili za najpomembnejšo, a potem smo videli, da je z le dvema dnevoma priprav to težko izvedljivo. Enostavno nismo bili dobro uigran orkester; na čelo je prišel novi selektor, imamo nekaj novih akcij, vsi se zbiramo iz tujine, reprezentanci se je priključilo nekaj novih igralcev. Danes se vaterpolo igra s 13 igralci in vsi morajo biti usklajeni, kar je težko, če imaš na voljo le dva dneva priprav," je še pojasnil Bukovac in dodal: "Razočaranje je bila prva tekma s Francozi, ki so nas povsem 'deklasirali', z Grki in Makedonci pa smo igrali bolje."

V slovenski vrsti sta na zadnji tekmi izstopala vratar Luka Grzentič in Crnica, ki je bil tudi najboljši slovenski strelec na turnirju.

3. krog:
MAKEDONIJA - SLOVENIJA
7:4 (3:1, 1:0, 2:1, 1:2)
Crnica 2, Puš in Verač po 1.

GRČIJA - FRANCIJA
14:7 (4:1, 3:0, 3:3, 4:3)

1. krog:
SLOVENIJA - FRANCIJA
6:12 (1:3, 1:3, 1:3, 3:3)

GRČIJA - MAKEDONIJA
11:5 (5:1, 2:2, 1:1, 3:1)

2. krog:
GRČIJA
- SLOVENIJA
10:5 (2:2, 2:0, 3:1, 3:2)

MAKEDONIJA - FRANCIJA
9:8 (0:2, 3:1, 2:2, 4:3)