Bodo slovenski vaterpolisti naposled le odpotovali v Anglijo? Foto: Aleš Fevžer
Bodo slovenski vaterpolisti naposled le odpotovali v Anglijo? Foto: Aleš Fevžer

Če ne bodo hitro ukrepali in zbrali denarnih sredstev, bodo izbranci Primoža Troppana ostali doma. "Problem je zaradi stroškov za prevoz. Treba je kupiti letalske vozovnice. V sredo moramo iti, v četrtek igramo, veliko časa ni," je o slabem finančnem stanju povedal Troppan, ki se zaveda, da bodo do ponedeljka morali imeti vozovnice, drugače s potjo ne bo nič. Za težave na zvezi je sicer v veliki meri odgovoren Milan Krajnc, ki je kot predsednik zapravljal denarna sredstva zveze, s primerom pa se zdaj ukvarjajo organi pregona.
Odločilna bo tekma proti gostiteljem
Na turnirju v Sunderlandu se bodo Slovenci od prihodnjega četrtka do nedelje sicer pomerili z Izraelom, Rusijo, Veliko Britanijo in Moldavijo. "Tekmece poznamo. Igrali smo že proti Rusiji in Moldaviji. Rusija je verjetno prvi favorit skupine, imajo dobro reprezentanco, nevarna pa bo tudi Anglija, ki je v kvalifikacijah pokazala nekaj dobrih predstav. Od Izraela in Moldavije smo realno kakovostnejši. Odločilna tekma za drugo mesto bo proti Angliji, Rusija je trenutno močnejša od nas," je dejal Troppan, ki nima težav s sestavo reprezentance: "Vsi so zdravi, čakajo na sklic zbora. Kar se tega tiče, ni težav. Vsi so pripravljeni. Tisti, ki igrajo v tujini, imajo za seboj nekaj močnih tekem. Mislim, da je stanje kar v redu."
Slovenija je nastopila že na dveh kvalifikacijskih turnirjih, doma v Kranju in na Poljskem, obakrat je osvojila drugo mesto. Za končni vrstni red prvega dela bo štel izkupiček reprezentanc z vseh treh turnirjev, v dodatni krog kvalifikacij pa bo vodilo prvih šest mest.