Erik Bukovac dobro pozna turški vaterpolo, saj je tam igral nekaj časa. Foto: MMC RTV SLO
Erik Bukovac dobro pozna turški vaterpolo, saj je tam igral nekaj časa. Foto: MMC RTV SLO
Slovenci pričakujejo Turke v dobri formi. Foto: Reuters

Nesporni favorit dvoboja so Turki, ki so igrali na zadnjem evropskem prvenstvu in v svetovni ligi, dobili pa so tudi zadnje tri medsebojne dvoboje. V slovenskem taboru kljub temu ne izobešajo bele zastave, cilj prve tekme v Kranju je zmaga, odločala pa bo povratna tekma v Carigradu, ki bo 29. oktobra.

Đuho zadovoljen tudi z minimalno zmago
"Fizično smo zelo dobro pripravljeni. Manjkal nam je močnejši partner za sparing, saj so Slovaki odpovedali sodelovanje, kar je naša največja težava, a večina igralcev ima za sabo že prve nastope v tujih ligah in v močni jadranski ligi. V Kranju bomo skušali izpiliti še tehnično-taktične zamisli," je po pripravah v Kopru razkril selektor reprezentance Veselin Đuho, ki poudarja, da bi bil v Kranju zadovoljen s kakršno koli, tudi minimalno zmago.

Morda pride tudi okrepitev iz Medveščaka
Đuho prav tako nestrpno pričakuje, ali se bo vabilu v reprezentanco odzval igralec zagrebškega Medveščaka David Babić, ki je po slovenski babici v prejšnjem tednu dobil slovensko državljanstvo in ki ga v Kranju pričakujejo v četrtek, čeprav je v zvezi z njegovim prihodom še nekaj nejasnosti.

Glavni informator slovenske vrste je kapetan Erik Bukovac, ki je igral v Turčiji: "Nazadnje so nas premagali na evropskem prvenstvu B v Luganu, kjer pa so nastopili po obsežnih pripravah, mi pa smo komaj kaj trenirali skupaj in kaj prida od takrat niso napredovali. Medtem smo odigrali dve sezoni v močni jadranski ligi, individualno pa smo močnejši predvsem na položaju centra in imamo tudi veliko bolj izkušene igralce, kar naj bi na koncu prevesilo tehtnico v naš prid. Manjka nam sicer kakšna močnejša tekma, zato pa nam gre na roke zelo dobro vzdušje v ekipi."