Selektor Miloš Janša je v šali povratnikoma naročil, naj mu pred tekmo prineseta zdravniško potrdilo, da lahko tekmujeta. Foto: MMC RTV SLO
Selektor Miloš Janša je v šali povratnikoma naročil, naj mu pred tekmo prineseta zdravniško potrdilo, da lahko tekmujeta. Foto: MMC RTV SLO

Omenjena dvojica se je iz veslaškega pokoja vrnila pretekli konec tedna, ko je presenetljivo nastopila na državnem prvenstvu v veslanju.

"Z Milanom sva se tako odločila. Malo trenirava za dušo, konkretno resnih ciljev za medije pa še nimava, čeprav trenirava že kar nekaj časa. Videla bova, kaj bo to prineslo. V tem trenutku je najbolj pomembno, da trenirava, iz tedna v teden nama gre boljše in to je najpomembnejše. Glede na to, da trenirava le dva meseca, je zadeva zelo dobra, seveda pa ni nekaj takega, s čimer bi se lahko hvalila," pravi Jani Klemenčič.

Kljub skupno 84 letom znova na trening
Milan Janša
, eden izmed nosilcev prve samostojne slovenske olimpijske medalje (v četvercu brez krmarja z Janijem Klemenčičem, Sašem Mirjaničem in Sadikom Mujkičem, bron sta takrat v dvojcu brez krmarja osvojila tudi Iztok Čop in Denis Žvegelj), ki je v nedeljo praznoval 45. rojstni dan, je športno pot končal že pred osmimi leti, Jani Klemenčič, v preteklem tednu je dopolnil 39 let, pa pred štirimi. Prav zaradi zrelih let in dolgega premora po aktivnem tekmovanju je njun poskus vrnitve med najboljše še večje presenečenje, čeprav sta z napovedmi oba tekmovalca zelo zadržana.

Tekmovalca sta razkrila, da se nista pripravila le za državno prvenstvo, ampak bosta delo nadaljevala tudi pozimi. "Delala bova tudi čez zimo. Jutri, pojutrišnjem, vsak dan bova delala ... Kaj nama bo to prineslo, se bo pokazalo," dodaja Klemenčič.