Michael Vick sodi med najuspešnejše temnopolte podajalce v zgodovini Lige NFL. Foto: EPA
Michael Vick sodi med najuspešnejše temnopolte podajalce v zgodovini Lige NFL. Foto: EPA

Podajalec pri Atlanti je bil lani aretiran zaradi suma sodelovanja pri pasjih borbah. 27-letnik je poleti priznal, da je bil vpleten pri smrti vsaj osmih psov. Te so organizatorji večinoma kaznovali zaradi po njihovem mnenju slabe borbe v "pasjem ringu".

Na sodišču se je kesal
"Rad bi se opravičil sodišču, družini in otrokom za vse, kar sem storil. Tukaj sem zato, ker se želim spoprijeti s posledicami svojih dejanj," se je na sodišču kesal Vick. "Bili ste glavni pri ustanovitvi, promociji in organizaciji te krute in nehumane športne dejavnosti. Prepričan sem, da ni šlo zgolj za eno slabo presojo," pa ni bil nič kaj prizanesljiv sodnik.

Odvetnik pričakuje nekoliko krajšo kazen
Tožilstvo je sprva zahtevalo od 12 do 18 mesecev zaporne kazni. Njegov odvetnik Billy Martin pričakuje, da bi bil Vick ob vzornem vedenju lahko izpuščen po 18 mesecih.

Njegova prihodnost nejasna
Vick je bil leta 2001 kot prvi izbran na naboru. Na 74 tekmah (vse za Atlanto Falconse) je skupaj vrgel za 11.505 jardov. Za zdaj še ni znano, če se bo po odsedeni kazni lahko vrnil na igrišča, saj ga je vodstvo lige pred meseci suspendiralo.

S. J.