Alex Rodriguez sodi med najbolj uspešne igralce baseballa vseh časov. Dosegel je že 553 home runov. Foto: EPA
Alex Rodriguez sodi med najbolj uspešne igralce baseballa vseh časov. Dosegel je že 553 home runov. Foto: EPA
Rodriguez obrnil ploščo

33-letni igralec dominikanskih korenin je eno najbolj popularnih iger v ZDA oplemenitil s številnimi izjemnimi igrami in rekordi, zdaj pa je vse postavil na glavo. A-Rod je v intervjuju za ESPN tako priznal: "Vzel sem prepovedano snov. To dejanje zelo obžalujem. Tri leta sem bil neumen. Zelo neumen." Pojasnil je, da je steroide jemal v času igranja za ekipo Texas Rangers (od 2001 do 2003), s katero je podpisal kar 252 milijonov dolarjev vredno pogodbo, kar je bil takrat rekord v zgodovini baseballa.

Podpisal novo rekordno pogodbo
Rodriguez je leta 2004 prestopil v New York Yankeese, s katerimi je lani podpisal novo rekordno pogodbo (za deset let bo dobil 275 milijonov dolarjev). Vseeno igralec ne bo kaznovan, saj v baseballu do leta 2004 steroidi niso bili prepovedani.

Desno spodaj si lahko ogledate videoposnetka. V prvem Alex Rodriguez zanika, da bi kadarkoli zlorabil nedovoljena poživila, v drugem pa priznava svoje dejanje.

Odzval se je tudi Obama
Na škandal se je odzval tudi predsednik Barack Obama: "Za ljubitelje tega športa to pomeni velik udarec, saj se nedvomno spremeni pogled in vrednost posameznih igralcev in njihovih dosežkov. To je škoda, saj je v tej igri veliko igralcev, ki igrajo pošeno."

Več kot 100 pozitivnih testov
Ameriška športna revija Sports Illustrated je pred Rodriguezovim priznanjem poročala, da so bili leta 2003 kar 104 igralci pozitivni na testih za steroide. Takrat je liga teste izvedela z namenon, da preveri, koliko je doping razširjen v baseballu.

S. J.

Rodriguez obrnil ploščo