Špela Ponomarenko Janić je cilje izpolnila že z dvema uvrstitvama v finale. Foto: Nina Jelenc
Špela Ponomarenko Janić je cilje izpolnila že z dvema uvrstitvama v finale. Foto: Nina Jelenc
Ponomarenko Janićeva tretja v Duisburgu

Zmagala je Novozelandka Lisa Carrington, druga pa je bila Poljakinja Marta Walczykiewicz. Ponomarenko Janićeva je bila v soboto četrta na 500 metrov, kjer je za kolajno zaostala pol sekunde.
Ponovila uspeh izpred šestih let
"Super rezultat in odličje! Samo veslanje je bilo mogoče malce slabše kot včeraj. Bila sem malo bolj živčna, ker sem včeraj videla, da sem lahko zelo blizu vrha, ampak poskušala sem vse odmisliti in čim bolje odveslati. Štart mi je dobro uspel, na sredini je bilo malce slabše, a vseeno dovolj dobro za kolajno. Res sem presrečna," je povedala Primorka, ki je za zmagovalko zaostala dobre štiri desetinke sekunde, za srebrom pa dobri dve desetinki.

Da ji voda v Duisburgu ustreza, je dokazala že v preteklosti, ne nazadnje je bila tam na SP-ju pred šestimi leti prav tako na 200 metrov tudi tretja. "Lani sem bila mogoče malce preveč utrujena na olimpijskih igrah (10. na 200 in 12. na 500 m), zato smo letos malce bolj pazili pri tem, tudi na treningih sem se na koncu zelo dobro počutila, časi so bili zelo dobri, mogoče celo najhitrejši v karieri. Zahvala gre tudi trenerju Stjepanu Janiću in pa slovaški 'sparing partnerici', ki je vadila z mano vso sezono," je sklenila slovenska kajakašica.
Še eno deveto mesto za Zakrajška
Jošt Zakrajšek
je tako kot v soboto na 1.000 metrov tudi na 5.000 metrov zasedel deveto mesto. Zmagal je Avstralec Ken Wallace pred Argentincem Danielom Dalom Bojem in Britancem Edwardom Rutherfordom.

Ponomarenko Janićeva tretja v Duisburgu