Gašper Vinčec je v posamičnih regatah zasedel 3., 11., 6., 4., 14., 8. in 4. mesto. Foto: Reuters
Gašper Vinčec je v posamičnih regatah zasedel 3., 11., 6., 4., 14., 8. in 4. mesto. Foto: Reuters

Slovenca, ki se borita za nastop na olimpijskih igrah v Londonu, kamor bo v tem razredu odpotoval le eden, je ločilo osem točk (42:50). Zmagal je svetovni prvak Britanec Edward Wright (14) pred Hrvatom Ivanom Kljakovićem Gašpićem (15). Tretji je bil Avstralec Brendan Casey (36).

Vinčec še ni v super formi
"Osnovni cilj je bil izpolnjen, saj sem bil na tekmi, ki šteje tudi za slovenske kvalifikacije za OI, še drugič pred Žbogarjem. Moram pa priznati, da nisem v super formi. Fizično sem sicer dobro pripravljen, tudi barka je hitra. Ni pa še elastičnosti in avtomatizmov na na morju. Bo pa to še prišlo," je dejal Vinčec in dodal, da si si želi, da bi čim prej na tekmi na najvišji ravni prišel tudi na stopničke za zmagovalce.

Blizu regate za medalje najboljše deseterice sta bili tudi dve slovenski posadki v razredu 470. Med moškimi sta bila Mitja Mikulin in Sebastian Prinčič 12., med jadralkami pa sta bili Tina Mrak in Teja Černe 14. Vesna Dekleva Paoli, Katarina Kerševan, Lena Koter so v dvobojevanju zasedle 16. mesto.