Peter Kauzer ne skriva, da ga zanima le naslov evropskega prvaka. Foto: EPA
Peter Kauzer ne skriva, da ga zanima le naslov evropskega prvaka. Foto: EPA

Od Slovencev je na progi v Čunovem pri Bratislavi s tretjim časom pred polfinalom v najboljšem položaju kajakaš Peter Kauzer. Pri kanuistih je bil z devetim časom najhitrejši Benjamin Savšek.

Svetovni prvak Peter Kauzer je dosegel tretji čas obeh kvalifikacijskih voženj, kar pa "rakete iz Hrastnika", ki ga ob progi podpira tudi približno 50 Hrastničanov, ni zadovoljilo.

"Vsi vemo, po kaj sem prišel. To, da sem dosegel tretji čas, je sicer dovolj za preboj v polfinale, a še zdaleč ne želim, da bi za končno razvrstitev obveljali ti dve uvrstitvi," je po obeh kvalifikacijskih vožnjah dejal Kauzer.

Čeprav je v soboto v Bratislavi sijalo sonce, so se organizatorji zaradi visoke gladine Donave odločili za prost dan. V nedeljo naj pod streho spravili nekoliko spremenjen program tekmovanja.

Ena izmed možnosti, če bo voda še zmeraj visoka, je, da prireditelji v soboto in nedeljo ne bi izpeljali finalnih voženj in bi za končni razplet štele uvrstitve iz kvalifikacij.

Dejan Kralj je pri kajakaših dosegel 13. čas, Jure Meglič pa je s 36. zgrešil najboljšo dvajseterico, ki se uvrsti v sobotni polfinale. Med kanuisti se je v polfinale z 18. časom uvrstil tudi Simeon Hočevar. Anže Berčič je bil s 27. časom prepočasen.

Prirediteljem evropskega prvenstva v Čunovem, kjer bo prihodnje leto kvalifikacijsko svetovno prvenstvo za olimpijske igre v Londonu 2012, so jo zagodle vremenske razmere. Najprej je veslačem nagajal veter, ki je majal vrata, nato pa je "pobesnela" še voda.