Toni Vodišek. Foto: Jadralna zveza
Toni Vodišek. Foto: Jadralna zveza

Svetovni in evropski prvak je v finalu najboljše deseterice za medalje izpadel v polfinalu. Bil je edini slovenski predstavnik v finalnem dnevu.

"V polfinalu sem dosegel zmago in mi je tako malo manjkalo do preboja v boj za končno zmago. Na koncu sem imel malo slabši start in tja nisem prišel. Nekaj sem se naučil na tej tekmi. Slabe stvari, ki sem jih delal, bom popravil. Domov odhajam z dvignjeno glavo in se bom pripravil za naslednje tekmovanje, ki bo v Hyeresu v Franciji," je iz Španije sporočil Vodišek.

Zmagal je Singapurec Maximilian Maeder. Lani je na svetovnem prvenstvu na drugem mestu zaostal za Vodiškom, a je Slovenca na lanskem odprtem evropskem prvenstvu premagal. Tokrat sta se Maeder in Vodišek pomerila v eni od dveh polfinalnih tekem, boljši je bil Singapurec.

Ta je nato v finalu ugnal Britanca Connorja Bainbridgea. Bronasti na SP-ju leta 2019 in EP-ju leta 2020 je že v finale deseterice prišel na drugem mestu za Maederjem. Tretji je bil Francoz Axel Mazella, svetovni podprvak in evropski prvak leta 2021.

V mešanem razredu 470 sta Tina Mrak in Jakob Božič zasedla 18. mesto.

Na Pokalu princese Sofie je skupaj nastopilo 1259 jadralk in jadralcev iz 66 držav.