Tjaša Vozel je že v petek z 1:07,93 dosegla nov slovenski rekord na 100 m prsno. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Vozel je že v petek z 1:07,93 dosegla nov slovenski rekord na 100 m prsno. Foto: www.alesfevzer.com

Vozlova je s tem za skoraj štiri desetinke izboljšala lasten rekord iz lanskega leta in osvojila drugo mesto. S 30,77 je zmagala Nizozemka Moniek Nijhuis.

Rekord sem pričakovala
"Glede na včerajšnji izid sem današnji rekord pričakovala. Morda ne, da ga bom popravila za toliko, zato sem res super zadovoljna,"
je bila tudi drugi dan zapored vesela Vozlova, ki za nedeljski nastop na 200 m prsno pravi: "Ne upam si napovedati novega državnega rekorda, če se bom dobro počutila, pa bom vsekakor skušala popraviti osebni rekord. Konkurenca tukaj z Nijhuisovo je odlična, vem, da bo močno začela in to bom skušala izkoristiti."

Dugonjić za Siladjijem in van der Burghom
Odlično je na 50 m prsno nastopil tudi Ravenčan Damir Dugonjić, ki pa je ob dosežku 27,27 za desetinko zaostal za Srbom Ćabo Siladjijem in nekdanjim južnoafriškim svetovnim rekorderjem Cameronom van der Burghom, ki sta si razdelila prvo mesto. Izidi so drugi, tretji in četrti najboljši dosežek na svetu letos, pred njimi je le Britanec Adam Peaty.

Na stopničkah Klinarjeva in Natlačnova
Na 400 m prosto sta Anja Klinar (4:10,68) in Gaja Natlačen (4:14,75) z osebnima rekordoma zasedli drugo in tretje mesto. Njun uspeh je s petim dopolnila Špela Perše, zmagala je Madžarka Boglárka Kapás. Klinarjeva je bo tem dobro nastopila tudi v kvalifikacijah na 200 m delfin, kjer je bila druga, popoldan pa zaradi nastopa na 400 m prosto v tej disciplini ni tekmovala.

V polfinalu na 100 m prosto sta nastopili še Nastja Govejšek in Tjaša Pintar. Prva si je z osmim mestom priplavala nedeljski finale, druga je bila 14.