Evander Holyfield in Mike Tyson sta bila v drugi polovici 90. let srdita nasprotnika, nepozaben je bil dvoboj leta 1997, ko je Tyson tekmecu odgriznil del ušesa. Foto: Reuters
Evander Holyfield in Mike Tyson sta bila v drugi polovici 90. let srdita nasprotnika, nepozaben je bil dvoboj leta 1997, ko je Tyson tekmecu odgriznil del ušesa. Foto: Reuters

"Ste pripravljeni? Trenutek, na katerega ste čakali. Šampion se vrača. Sporočam, da se vračam v ring. Bojeval se bom na ekshibicijskih dvobojih za dobrodelne namene," je Holyfield zapisal na Twitterju. Kje in kdaj bo Holyfield boksal, še ni znano, a verjetno bo to zunaj ZDA. 57-letni Holyfield želi pomagati organizaciji Unite4OurFight, ki skrbi za izobraževanje in razvoj tistih otrok, ki jih je najbolj prizadela epidemija koronavirusa.

Ker medtem tudi Mike Tyson načrtuje "vrnitev" in je objavil posnetke, na katerih dokazuje, da še ni pozabil boksarskih veščin (znebil se je tudi precej odvečne teže), nekateri že ugibajo, da bi lahko videli v kratkem dvoboj med Holyfieldom in Tysonom. "Želim priti v takšno formo, da se bom lahko na dobrodelnih dvobojih bojeval tri ali štiri runde," je prejšnji mesec povedal 53-letni Tyson, ki je kariero končal pred 15 leti.

Holyfield je "železnega Mika" ustavil leta 1996 v enajsti rundi in postal svetovni prvak v težki kategoriji. Leta 1997 je med zloglasnim povratnim dvobojem Tyson Holyfieldu odgriznil del ušesa. Takrat sta bila ne le srdita tekmeca, ampak tudi sovražnika. 12 let po incidentu sta v enem od TV-šovov zakopala bojno sekiro.

Se bosta Joshua in Pulev pomerila v puljski areni, ki lahko sprejme do 15 tisoč gledalcev? Foto: Reuters
Se bosta Joshua in Pulev pomerila v puljski areni, ki lahko sprejme do 15 tisoč gledalcev? Foto: Reuters

V Pulju želijo gostiti dvoboj Joshua – Pulev
Znanih je nekaj več podrobnosti o boksarskem dvoboju za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji med Anthonyjem Joshuo in Kubratom Pulevom, ki bi ga rad v Pulj v antično areno pripeljal hrvaški boksarski promotor s sedežem v Las Vegasu Orsat Zovko. Čeprav je Joshua pred pandemijo novega koronavirusa zahteval, da bo borba s Pulevom v Veliki Britaniji, se zdi, da je Hrvaška eno izmed novih potencialnih prizorišč spektakla, v katerem bi se pomerila Joshua, ki ima naslove po različicah WBA, WBO, IBF in IBO, ter Bolgar Pulev, izzivalec v IBF-različici.

"Potem ko smo na Hrvaško pripeljali največje svetovne borilne blagovne znamke in uspešno organizirali UFC, Glory in K-1 ter tudi več kot 30 FFC dogodkov, bomo poskusili pripraviti še srečanje v težki kategoriji v boksu," je dejal Zovko in spomnil na podporo, ki jo je dobil pri puljskem županu Borisu Miletiću. Idejo o dvoboju za svetovnega prvaka v težki kategoriji podpirajo tudi v ekipi 38-letnega bolgarskega izzivalca, saj jim kot gostiteljica veliko bolj ustreza Hrvaška kot Velika Britanija. Menedžer Ivajlo Gotcev meni, da "bo Pulj lahko postal središče sveta in znova razživel duha gladiatorjev v času, ko jih svet najbolj potrebuje".

Dvoboj je bil prvotno napovedan za 20. junij na stadionu v Tottenhamu, a so spektakel morali odpovedati zaradi novega koronavirusa.