Lilia Vu je takole pozirala po velikem uspehu. Foto: Reuters
Lilia Vu je takole pozirala po velikem uspehu. Foto: Reuters

Potem ko sta tako Vu kot njena rojakinja Angel Yin končali deset udarcev pod parom igrišča, ki ga je oblikoval legendarni Jack Nicklaus, je Vu z birdiejem odločila tekmo. "Sploh ne morem opisati, kaj sem čutila v odločilnih trenutkih tega dvoboja. Bila sem živčna. Bila sem prestrašena. Zeblo me je. Hotela sem samo udariti in končati to. A potem sem videla svojo linijo in hitrost ter spoznala, da bo udarec hiter. Samo zaupala sem si," je dejala 25-letna Vu po zmagovitem udarcu.

"Za menoj sta dva res težka dneva. Na igrišču sem bila sovražnica sama sebi. Res ne vem, kako mi je to uspelo. Zelo sem vesela in ponosna nase," je dodala 12. igralka s svetovne lestvice. Glavna njena tekmica za zmago, Yin je na svetovni lestvici šele na 172. mestu.

Po izjemnem lanskem nastopu Pii Babnik tokrat ni šlo

Medtem pa se najboljša slovenska golfistka Pia Babnik, 85. igralka na svetovni lestvici, ki je lani ta major končala na tretjem mestu za največji uspeh slovenskega golfa, na uvodnem majorju sezone ni dobro znašla in se ni prebila v rez. Potem ko je prvi dan končala s šestimi udarci nad parom igrišča, je drugi dan porabila udarec manj za končnih +11.

Turnir Chevron Championship z nagradnim skladom 4,6 milijona evrov se je po 51 letih v Houston preselil iz Rancho Miragea v Kaliforniji. Ženske imajo letos na koledarju še štiri velike turnirje. Junija sledita prvenstvo PGA in odprto prvenstvo ZDA, julija prvenstvo Amundi Evian in avgusta AIG Open.