Sarah Voss želi biti vzornica mlajšim tekmovalkam. Foto: EPA
Sarah Voss želi biti vzornica mlajšim tekmovalkam. Foto: EPA

Na prejšnjih tekmovanjih so v taki opremi nastopale le športnice, ki so to počele zaradi verskih vzrokov. "Moja poteza ne pomeni, da bi morale prav vse športnice nastopati v taki opremi. Želim le povedati, da naj vsak dela tako, kot si želi sam," je za BBC razložila Sarah Voss.

Sorodna novica Tjaša Kysselef v finalu preskoka peta

Opremo bo izbirala na podlagi počutja
"Če se tekmovalke počutijo varno in udobno, naj seveda še naprej nastopajo v trikoju. A če se počutijo bolje v daljši obleki, naj uporabijo to rešitev. Sama ne bom vedno tekmovala z obleko do gležnjev. Vse bo odvisno od mojega počutja," je nadaljevala 21-letnica.

Razlog tudi za konec kariere
"Trikoji pri skokih in raznožkah vedno ne pokrijejo vsega telesa, včasih se tudi premaknejo. To je bil razlog, da smo se odločili za obliko dresa, v katerem se športnice ves čas počutijo varno. Če se ne počutiš udobno, ti to odvrača pozornost od same vaje. Pomembno je, da se počutiš varno in ne razmišljaš o tem, kaj vse gledalci vidijo na tvojem telesu. Nekatere mlade telovadke so prav zaradi tega končale kariero," je še poudarila Vossova.

Nemška zveza jih podpira
Na evropskem prvenstvu sta se podobno oblekli tudi njeni sotekmovalki v reprezentanci Kim Bui in Elisabeth Seitz. Nemška zveza je svoje športnice podprla in obrazložila, da se "borijo proti seksualizaciji v gimnastiki".