Slovenska reprezentanca v futsalu je v Velenju Češko premagala z 2:0. Zadela sta Alen Fetić in Rajko Uršič. Foto: www.futsal.si
Slovenska reprezentanca v futsalu je v Velenju Češko premagala z 2:0. Zadela sta Alen Fetić in Rajko Uršič. Foto: www.futsal.si
Dobovičnik in Osredkar pred potjo v Prago

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v ponedeljek zjutraj odpotovala v Prago, kjer jo v sredo ob 18. uri proti Češki čaka povratni obračun dodatnih kvalifikacij za preboj na svetovno prvenstvo, ki bo novembra na Tajskem. Slovenci so na prvi tekmi v Velenju zmagali z 2:0 in imajo lepo priložnost za zgodovinski uspeh - prvo uvrstitev na svetovno prvenstvo.

"Moramo biti pravi, z glavami pri stvari in ničesar prepuščati naključju. Odigrali bomo še eno borbeno in po naših močeh najboljšo tekmo. Če pustimo srce na igrišču, mislim, da nas Čehi ne morejo premagati. Vendar bo ključnih veliko dejavnikov, predvsem bo treba narediti čim manj napak," je povedal kapetan izbrane vrste Osredkar.

"Pripravili se bomo tudi na igro z vratarjem, kajti Čehi bodo morali igrati tudi s petimi igralci v polju, če jim rezultat ne bo šel na roko. Bistveno pa bo to, da bomo zbrani v obrambi, da ne puščamo prostora Čehom, saj so tehnično odlično podkovani. Če bo obramba dobra, bo to eden ključnih dejavnikov za ugoden izid."

Odsotnost Melinka se bo gotovo poznala
Selektor Andrej Dobovičnik ne bo mogel računati na kaznovanega Benjamina Melinka. "Gotovo se bo poznala njegova odsotnost, Melink je vrhunski igralec. V naši ekipi se pozna odsotnost vsakega. Toda še vedno imamo kakovostno ekipo, kakovostne posameznike, vse bomo naredili, da se uvrstimo na SP. Če bomo pravi, mislim, da ne bo težav," je še povedal Osredkar in priznal, da je prisotne nekaj treme pred tekmo, ki se lahko v zgodovino slovenskega futsala vpiše kot tista, s katero so Slovenci prvič prišli na prvenstvo sveta.

"Je določena trema, vendar to je vse v pozitivnem smislu. Smo dovolj izkušeni, imamo veliko težkih tekem za sabo. Trema in pritisk se mogoče čutita, vendar sta pozitivna. Ko se tekma začne, pozabiš na vse, se osredotočiš nanjo in igraš po navdihu. Do tekme je določen pritisk, to je nekaj normalnega v svetu športa. Vemo, kaj nas čaka v primeru uspeha, toda, kot sem rekel, ko se začne, se pozabi na vse in misli le na tekmo," poudarja izkušeni slovenski reprezentant.

Čeprav je Tajska mična dežela, ki jo na leto obiščejo milijoni, pa je Osredkar eden tistih, ki je še ni. "Ne, nisem še bil na Tajskem, ampak upam, da jo bom novembra spoznal do potankosti. Če se malo pošalim, lepše jo je gledati v živo kot po spletu."

Dobovičnik in Osredkar pred potjo v Prago