Slovenski športniki so pravi ambasadorji domovine. Na fotografiji zlati olimpijec iz Pekinga Primož Kozmus. Foto: EPA
Slovenski športniki so pravi ambasadorji domovine. Na fotografiji zlati olimpijec iz Pekinga Primož Kozmus. Foto: EPA

Urad vlade za komuniciranje (Ukom) in Olimpijski komite Slovenije (OKS) sta pretekli teden podpisala pogodbeni aneks, s katerim se proračunska sredstva za ta projekt klestijo s 525.000 na le 20.000 evrov.

Na podlagi sklepa zdajšnje vlade o zmanjšanju oziroma odpovedi vseh nenujnih aktivnosti s ciljem varčevanja je Ukom konec februarja OKS obvestil, da projekta Slovenske hiše v Londonu ne bo mogoče realizirati v predvidenem obsegu.

V sredo sta obe strani podpisali pogodbeni aneks, s katerim bo OKS izvedel aktivnosti za promocijo blagovne znamke I feel Slovenia, Ukom pa bo zagotovil sredstva v višini le 20.000 evrov. Spremljajoči program promocije Slovenije, predvsem z vidika turistično-gospodarskih in protokolarnih vsebin, pa bo zagotavljalo slovensko veleposlaništvo v Londonu.

Neposredni učinek privarčevanih sredstev za proračun tako znaša 505.000 evrov ali 8,4 odstotka letnega proračuna Ukoma, pojasnjujejo na uradu.

Na Ukomu še pravijo, da glede na pretekle uspehe najboljših slovenskih športnikov verjamejo, da bodo ti tudi v Londonu nizali izjemne športne dosežke in tako pomembno prispevali k uspešni promociji Slovenije.