Peter Hribar, Brin Vovk Petrovski in Ana Tofant so obstali v izločilnih bojih.

Na glavnem turnirju bo igrala še ženska dvojica Ana Tofant in Sara Tokić, ki je bila uspešna v kvalifikacijah, medtem ko bo Jorgić v moških dvojicah igral s Hrvatom Tomislavom Pucarjem, Kožul pa s Hribarjem.

Peter Hribar. Foto: worldtabletennis.com
Peter Hribar. Foto: worldtabletennis.com

V kvalifikacijski skupini 30 je Peter Hribar osvojil prvo mesto. V zadnjem dvoboju je bil s 3:0 boljši še od Izraelca Natanela Abramova. V odločilni tekmi za uvrstitev na glavni turnir se je Hribar pomeril z Avstrijcem Julianom Rzihauschekom in izgubil z 2:3.

Ana Tofant. Foto: worldtabletennis.com
Ana Tofant. Foto: worldtabletennis.com

Tudi Ana Tofant se je v izločilne boje uvrstila kot prvouvrščena igralka kvalifikacijske skupine 20, saj je v dopoldanskem delu programa s 3:1 premagala še Čehinjo Zdeno Blaskovo. Toda v izločilnih bojih je v odločilni tekmi za uvrstitev na glavni turnir po dobrem začetku izgubila s Charlotte Carey iz Walesa z 1:3. V tretjem nizu je Tofantova že vodila z 10:8, vendar je ostala praznih rok.

Tofant je s Saro Tokić v drugem krogu kvalifikacij ženskih dvojic s 3:1 premagala Kornelijo Riliskyte iz Litve in Makedonko Amelio Uce-Nikolov. Njuni tekmici v prvem krogu bosta Madžarska Georgina Pota in Luksemburžanka Sarah De Nutte.

Na glavnem turnirju je Tofant v mešanih dvojicah že igrala s Hribarjem, kjer pa sta bila proti drugopostavljenima nosilcema, Romunoma Ovidiu Ionescu in Bernadette Szocs, brez pravih možnosti za zmago. Romuna sta zmagala s 3:0.

Brin Vovk Petrovski. Foto: NTZS
Brin Vovk Petrovski. Foto: NTZS

Današnji dan se je sicer začel z zmago Brina Vovka Petrovskega v kvalifikacijah moških dvojic, ko sta s Fincem Aleksijem Rasanenom s 3:2 premagala Nizozemca Gabrieliusa Camara in Mila De Boera. V odločilni tekmi za uvrstitev na glavni turnir sta z Rasanenom z 0:3 izgubila proti danski dvojici Martin Andersen in Jonathan Groth.

Mladi, 18-letni, Savinjčan je bil uspešen tudi v zadnji tekmi pete kvalifikacijske skupine, v kateri je s 3:1 premagal Frederica Giarija iz San Marina in se uvrstil v izločilne boje. Po odlični igri v prvem nizu proti Moldavcu Vladimirju Ursu je bil v nadaljevanju dvoboja brez pravih možnosti za uspeh. S 3:1 je zmagal Ursu.

V odločilni tekmi za napredovanje v izločilne boje je Lara Opeka izgubila s prvo nosilko kvalifikacijske skupine 11, Švedinjo Filippo Bergand, s 3:0 in osvojila tretje mesto ter se poslovila od nadaljnjega tekmovanja. Opeka je z Danko Emmo Clement izgubila v drugem krogu kvalifikacij proti dvojici Karoline Mischek iz Avstrije in Nikoleti Puchovanovi iz Slovaške s 3:1.

Čeprav je Sara Tokić v kvalifikacijski skupini 11 s 3:2 premagala Angležinjo Tin-Tin Ho, to ni bilo dovolj, da bi se uvrstila v izločilne boje. Zanjo je bil usoden poraz v prvi tekmi proti Bolgarki Cvetelini Georgijevi s 3:0. Z dvema zmagama in porazom je bila tretja, v boj za uvrstitev na glavni turnir pa sta šli Ho in Georgijeva.