Dejan Zavec je v Stožicah ubranil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF, zdaj pa si bo
Dejan Zavec je v Stožicah ubranil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF, zdaj pa si bo "za nagrado" v Arlingtonu ogledal dvoboj Pacquiao - Margarito. Foto: Sandi Fišer

34-letni Ptujčan si bo na povabilo prireditelja ogledal težko pričakovani boksarski dvoboj med Filipincem Mannyjem Pacquiaom in Mehičanom Antoniem Margaritom, ki bo potekal pred več kot 70 tisoč gledalci na enem najlepših stadionov na svetu.

Nagrada za izvrstno sezono
"Prireditelji so pokazali zanimanje, da se udeležim tega spektakla, in tako smo se dogovorili, da odidem v Teksas," je dejal Mr. Simpatikus in dodal: "Z ogledom tega dvoboja bom na neki način nagradil svojo izvrstno sezono, obenem pa sem tudi prepričan, da bo po obisku ZDA več znanega o moji nadaljnji boksarski karieri." Zavec se bo onkraj Atlantskega oceana odpravil v torek, prepričan pa je tudi, da bo obisk v Združenih državah Amerike zanj odlična priložnost. "Verjamem v usodo in tako tudi verjamem, da je tokratni obisk moja prava priložnost. V Dallasu bom opravil nekaj pogovorov, ki bodo zagotovo vplivali na mojo nadaljnjo športno pot," je sklenil. V domovino se bo vrnil v ponedeljek, 15. novembra.

Vrtele se bodo vrtoglave vsote
Da je dvoboj zares prvovrsten, potrjujejo tudi visoki zneski, ki jih bosta boksarja prejela. Pacquiao (51 zmag, 38 z nokavtom, 3 porazi in 2 neodločena dvoboja) bo prejel kar 25 milijonov dolarjev, njegov nasprotnik Margarito (38 zmag, 27 z nokavtom in 6 porazov) pa 10 milijonov ameriških zelencev.