Dejan Zavec je aprila letos po soglasni sodniški odločitvi v Mariboru premagal armenskega Belgijca Saša Jegoiana in postal svetovni prvak v superveltrski kategoriji po verziji WBF. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Dejan Zavec je aprila letos po soglasni sodniški odločitvi v Mariboru premagal armenskega Belgijca Saša Jegoiana in postal svetovni prvak v superveltrski kategoriji po verziji WBF. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Zavec, svetovni prvak v supervelterski kategoriji po verziji WBF, je odločitev za obračun proti drugemu na neuradni svetovni lestvici pokomeniral z naslednjimi besedami: "Lahko bi bil preračunljiv in se še kar nekajkrat boril za ubranitev proti Saši Jengoianu trdo prigaranega naslova svetovnega prvaka. Toda že takrat sem rekel, da me zanima nekaj več, da me zanimajo največji dvoboji na najvišji ravni. In ko se je pojavila priložnost za dvoboj z Laro, ki se mu marsikdo v velikem loku izogiba, sem jo sprejel. Ženejo me novi izzivi!"

Dvoboj v Kubančevi dnevni sobi
"Zavedam se, da bo to eden najtežjih dvobojev v moji karieri. Laro, ki ima za sabo slavno kubansko šolo boksa, podrobno spremljam in vem, da je eden najboljših sploh, a čeprav ga izjemno spoštujem, bom dokazal, da sem na njegovi ravni,"
je nadaljeval Zavec in pristavil: "Vem, da je v boksarskem svetu veliko takih, ki mi ne pripisujejo prav veliko možnosti za uspeh. Vem tudi, da odhajam praktično k Lari v dnevno sobo, toda dokazal bom, da lahko 39-letni borec užene velikega favorita. Gre za nov boj za naslov svetovnega prvaka, želel bi se ponašati s tem, da sem bil prvak v dveh oz. celo treh različnih verzijah hkrati." Hialeah, ki leži v bližini Miami Beacha sicer velja za središče kubanske skupnosti na jugu Floride.
Zavec tretjič v ZDA
32-letni Erislandy Lara je decembra 2014 proti Američanu Isheju Smithu priborjeni naslov svetovnega prvaka uspešno ubranil letos junija proti Delvinu Rodrigezu iz Dominikanske republike – oba je premagal po enotni sodniški odločitvi po 12 rundah boksa. V karieri je na 25 dvobojih izgubil le dvakrat, med drugim lani s Saulom Alvarezom, vodilnim na neuradni svetovni lestvici v supervelterski kategoriji. Za Zavca bo to tretji dvoboj v ZDA, nesrečno je izgubil z Andrejem Bertom, prepričljivo pa s Keithom Thurmanom. Bo v tretje šlo rado kot pravi slovenski pregovor?