Robert Žbogar je Mankoča porazil v domačem bazenu. Foto: EPA
Robert Žbogar je Mankoča porazil v domačem bazenu. Foto: EPA
Žbogar presenetil Mankoča

"Pri 33 letih je čas, da me kdo v Sloveniji tudi premaga," je napol v šali povedal Mankoč in priznal, da si je želel precej boljši izid, a je nekoliko slabši dosežek (54,96) povezoval predvsem s tako imenovano luknjo po višinskih pripravah.

Zelo zadovoljen je bil Žbogar (54,75), ki je le pol sekunde zaostal za osebnim rekordom: "Domača tekma in prva zmaga nad Petrom Mankočem v njegovi disciplini sta seveda sladki. Predvsem pa sem zadovoljen s svojim dosežkom, saj smo pravkar prišli z višinskih priprav, in zelo se veselim nedeljske tekme na 200 delfin, kjer pričakujem še en dober dosežek."

Izid dneva pripadel Belorusinji
Sara Isaković,
olimpijska podprvakinja na 200 m prosto, je v zadnjih 50 metrih strla odpor kandidatke za mladinsko svetovno prvenstvo Urše Bežan iz Triglava. Izid 2:01,29 je njen najboljši v letošnji sezoni. Isakovićeva je bila nato poražena na 100 m delfin, kjer je zaostala za Belorusinjo Aleksandro Herasimenjo, ki je bila z najboljšim dosežkom dneva po mednarodnih tablicah (882 točk) - 59,66 - neulovljiva.

Klinarjeva odpovedala nastop
V moški konkurenci je najboljši posamični dosežek dosegel Koprčan Matjaž Markič z 28,71 na 50 m prsno. Nastope je odpovedala trenutno prva zvezdnica slovenskega plavanja Anja Klinar, ki se je poškodovala na pripravah v Franciji. Zjutraj se je sicer skušala razplavati, a ni šlo. "Na suhih vajah sem nerodno padla na ramo in danes zjutraj so bile bolečine prehude, da bi dosegla res dober izid," je povedala Klinarjeva.

Žbogar presenetil Mankoča