Jadralec Vasilij Žbogar si je po naporih na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru odpočil, zdaj pa  se že ozira proti novim izzivom. Foto: STA/Stanko Gruden
Jadralec Vasilij Žbogar si je po naporih na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru odpočil, zdaj pa se že ozira proti novim izzivom. Foto: STA/Stanko Gruden

Čeprav je Žbogar po srebrni medalji v Riu de Janeiru napovedal konec kariere, si je Izolan premislil. Trenutno je v Valencii, prvič po Riu jadra z jadrnico razreda finn. Vmes se je preizkusil tudi v najstarejšem olimpijskem razredu "zvezdi", ki v Riu ni bil več v tekmovalnem programu.

Jadrnice še ne bo prodal
Želja po jadranju se vrača. Olimpijo lepotico, ki jo je čakala dvomesečna plovba domov, skrbno čuva. Povpraševanja po podprvakinji so prihajala z vseh koncev sveta. "Čeprav sem rekel, da jo bom po olimpijskih igrah takoj prodal, sem se premislil in jo bom še nekaj časa obdržal," pravi Žbogar.

Po novem letu znova na trening
Izgubil je že deset kilogramov, po novem letu začne načrtne treninge. Ponudb za različne projekte je veliko. "Želel bi si odjadrati še svetovno prvenstvo v razredu finn, ki bo na Madžarskem drugo leto. Za vse preostale izzive - Esimit Europa, Volvo Ocean Race, America Cup, kakšne trenerske vode v tujini ali doma - pa potrebujem nekoliko več časa, kajti tukaj je družina," pravi Žbogar in dodaja, da je "šport najlepša služba".

Vasilij Žbogar: Šport je najlepša služba
Vasilij Žbogar: Šport je najlepša služba