Vasilij Žbogar je vse bližje uvrstitvi na olimpijske igre v Londonu. Foto: www.vasilijzbogar.si
Vasilij Žbogar je vse bližje uvrstitvi na olimpijske igre v Londonu. Foto: www.vasilijzbogar.si

V regati za medalje najboljše deseterice je bil Žbogar med kar peterico tekmovalcev, ki so prehitro štartali in za to dobili največji pribitek.
Ainslie je bil prav tako v polovici tekmovalcev, ki so prehitro prečkali štartno linijo. Drugi je bil Američan Zach Railey (60), tretji pa Kanadčan Christopher Cook (76).

Močni vetrovi mu niso bili pisani na kožo
Gašper Vinčec
, ki je imel pred tekmo na Palmi v internih kvalifikacijah minimalno prednost pred Žbogarjem, je zasedel končno 29. mesto. Zbral je 227 točk. Žbogar je tako pred naslednjo regato svetovnega pokala, ki bo v francoskem Hyeresu med 22. in 27. aprilom, povedel v boju za nastop na OI-ju v Londonu.

"Zdaj sem kar v precejšnji prednosti. Vinčec je na tej, tako kot na nekaj zadnjih regatah, slabo jadral in ni pokazal nič posebnega. Sam se zdržal tudi pritisk in izpolnil cilj, da sem čim višje tudi v svetovnem vrhu. Šlo mi je odlično, čeprav v zadnjih regatah močni vetrovi niso bili pisano ravno na mojo kožo. Tudi v takšnih razmerah sem bil v vrhu. Večinoma sem bil blizu Ainslieja, zato si želim podobno ali še bolje nadaljevati tudi na naslednjih regatah. Če bo to dovolj za slovensko normo, bom šel v London in sem prepričan, da mi bo tudi tam uspel vrhunski rezultat," je dejal Žbogar, ki je osvojil že dve olimpijski medalji v razredu laser.