Vasilij Žbogar je še vedno v prednosti v boju za olimpijski nastop v razredu finn. Foto: BoBo
Vasilij Žbogar je še vedno v prednosti v boju za olimpijski nastop v razredu finn. Foto: BoBo

Gašper Vinčec, drugi Slovenec v razredu finn, pa je na 12. mestu (71). V vodstvu je ostal Denis Karpak iz Estonije (5), drugi pa Španec Rafael Trujillo (14). Tekma je zadnja, ki še šteje za točke v internih slovenskih kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah v Londonu. Pred tekmo v Franciji ima majhno prednost Žbogar, ki je v razredu laser osvojil že dve olimpijski medalji, srebro in bron.

V razredu 470 sta Tina Mrak in Teja Černe kot edini slovenski predstavnici olimpijsko normo dosegli že v avstralskem Perthu konec lanskega leta in lahko v Hyeresu jadrata povsem neobremenjeno. Mrakova in Černetova sta po štirih regatah na 19. mestu (86 točk).

Olimpijsko normo v razredu laser je Slovenija pridobila z nastopom Karla Hmeljaka v Perthu, regata v Hyeresu pa šteje za interne kvalifikacije tudi v tem razredu. Po štirih plovih je med 106 jadralci v laserju Hmeljak zdrsnil na 24. mesto (42 točk), Nik Pletikos je napredoval na 68. (89.), Žan Luka Zelko pa 93. (117). Med moškimi v razredu 470 sta Tim Podlogar in Andraž Gulič 72. (137), Sebastian Prinčič in Mitja Mikulin pa sta na 76. mestu (146.).