Mitja Petkovšek si želi, da bi bile delnice še cenejše. Foto: EPA
Mitja Petkovšek si želi, da bi bile delnice še cenejše. Foto: EPA
Klemen Bečan
Klemen Bečan večere preživlja brez televizorja. Bo Dedek Mraz uslišal njegovo željo? Foto: MMC RTV SLO

Silvestrski večer je poln lepih želja in obljub. Uspešne slovenske športnike smo prosili, naj nam zaupajo svoje želje in naj bodo čim izvirnejši oziroma kar malce predrzni. Seveda jih ne bomo držali za besedo, upamo pa, da se njihove sanje uresničijo (no, Petkovškove ravno ne) in da nam bodo tudi v letu 2011 pričarali številne trenutke veselja.

Klemen Bečan, športni plezalec: "Dobiti želim medaljo na svetovnem prvenstvu v Arcu in v skali preplezati nekatere smeri, zlasti v Medveji pri Opatiji. Rad bi tudi navrtal smer v Rakovem Škocjanu na velikem mostu, a mi tega ne bodo pustili. Pa da bi z ženo končno dobila televizor, ker zdaj imava v dnevni sobi na steni slike namesto televizije."

Jani Brajkovič, kolesar: "V letu 2011 bi rad zmagal na Touru in na klasiki Liege-Bastogne-Liege."

Sebastjan Cimerotič, nogometaš: "Rad bi s Koprom osvojil pokal Slovenije, želim pa si tudi, da mi ne bi bilo treba na letalo, ker se tam potim bolj kot na tekmi. Na srečo že vse, odkar sem igral v Južni Koreji, nisem stopil na letalo."

Teja Gregorin, biatlonka: "Želim si medalje na svetovnem prvenstvu in nov telefon. Drugih želja nima: v Big Brother slavnih ne bi šla nikola, s padalom sem že skočila in si ne želim tega ponoviti."

Matevž Kamnik, odbojkar: "Da bi ACH Volley postal zmagovalec Lige prvakov v Stožicah in da bi na fakulteti za šport naredil izpit iz gimnastike, manjkata mi bradlja in drog."

Mitja Petkovšek, telovadec: "Borze naj se sesujejo, delnice naj bodo še cenejše. Naj razložim: varčujem v delnicah, vendar jih bom prodajal šele čez 30 let, ko bom potreboval denar za pokojnino. Zdaj bi jih rad kupil čim ceneje, zato se veselim padcev. To je kot pri krompirju na tržnici: cenejši, kot je, raje ga kupim. Ali pa ribje pločevinke Rio mare: ko je akcija, jih kupiš več naenkrat, čeprav jih tisti trenutek ne potrebuješ."

Peter Mankoč, plavalec: "Želim izpolniti normo za olimpijske igre v Londonu in rad bi videl, da bi bi plavalna zveza končno začela delovati tako, kot je treba."

Andrej Jerman, alpski smučar: "Rad bi zmagal v Wengnu in letel z vojaškim letalom jet-fighter."