Foto: Kanu Schwaben Augsburg
Foto: Kanu Schwaben Augsburg

Slalomisti na divjih vodah ta konec tedna tekmujejo v Nemčiji. Žiga Lin Hočevar je dobro formo napovedal že v polfinalu, kjer je bil osmi, bil je le nekaj stotink počasnejši od Luke Božiča (sedmi čas). Olimpijski prvak Benjamin Savšek je v polfinalu dosegel 11. izid in tako za las ostal brez finala. Božič in Savšek imata medsebojni dvoboj o potniku za olimpijske igre, vstopnica še ni podeljena.

Hočevarju je v finalu, kjer je precej deževalo, uspela sanjska vožnja, saj je dosegel celo hitrejši čas kot sobotni zmagovalec kajaka Felix Oschmautz.

Finalni nastop Hočevarja v Augsburgu

Na koncu je imel 27 stotink prednosti pred Slovakom Mirkom Mirgorodskym. Tretji je bil Francoz Nicolas Gestin (+1,52), ki je bil sicer hitrejši, a se je dotaknil enih vrat.

Uresničil dolgoletne sanje
"Neverjetno, o tem sem sanjal, ko sem prvič videl veslati sestro med najboljšimi na svetu. O tem uspehu sem razmišljal že včeraj, proga je bila danes še hitrejša kot včeraj, res mi je uspela odlična vožnja," je kar vrelo iz mladeniča.

Eva Alina Hočevar za las zgrešila finale
Med kanuistkami je slavila Avstralka Jessica Fox, ki je bila korak pred vsemi, saj je vso konkurenco premagala za več kot osem sekund. Na zmagovalni oder sta stopili še Španka Nuria Vilarrubla (+8,05) in Monica Doria iz Andore (+8,51). Nastopile so tri Slovenke, Eva Alina Hočevar je osvojila 11. mesto, finale je zgrešila za le 11 stotink sekunde. Alja Kozorog je bila 27., Lea Novak pa 28.

Tekme v Augsburgu so se začele v petek, ko je kajakaš Peter Kauzer osvojil tretje mesto.

Sorodna novica Kauzer po diskvalifikaciji De Gennara tretji v Augsburgu