Mark Sanchez spada med najboljše mlade podajalce v Ligi NFL. Foto: EPA
Mark Sanchez spada med najboljše mlade podajalce v Ligi NFL. Foto: EPA
LaDainian Tomlinson
LaDainian Tomlinson je zveneča okrepitev pred začetkom sezone, zaradi katere Jetsi ciljajo kar na uvrstitev na Super Bowl. Foto: EPA

23-letnik je pred mesecem dni v Ligi NFL začel svojo drugo sezono pri New York Jetsih. Kot novinec je vlogo podajalca opravil izjemno, saj je Jetse popeljal v končnico, kjer je šele kot drugi novinec moštvo popeljal do dveh zmag. Jetsi so morali le korak pred Super Bowlom premoč priznati Indianapolisu.

Letos še brez prestrežene žoge
Jetsi so letošnjo sezono začeli zelo dobro, saj so s tremi zmagami in z enim porazom na vrhu svoje divizije, Sanchez pa je na teh tekmah vrgel za 8 zadetkov, pri tem pa ni izgubil niti ene žoge. Po indeksu uspešnosti podajalcev je na četrtem mestu za Peytonom Manningom, Tomom Bradyjem in Michaelom Vickom.

Po New Yorku visijo številni plakati
Zaradi svojega mehiškega rodu predstavlja idealno oporo vodstvu lige, da se ameriški nogomet prebije na mehiški trg. Promocija tega športa poteka skoraj "agresivno", saj skuša Liga NFL priti do čim večjega dobička. Sanchez je odrasel v Kaliforniji, po naboru pa je pristal na drugem delu države - v New Yorku, kjer je tržišče izjemno bogato. To so zaslutili številni sponzorji in predstavniki tega športa, saj je New York preplavljen s številnimi posterji mladega podajalca.

Obiskal tudi Belo hišo
Sanchez vsak dan dobi nove sponzorske ponudbe, med drugim pa tudi številne ženitvene ponudbe. Neopažen ni niti med politiki - pred kratkim je bil povabljen v Belo hišo, kjer so ob ameriškem in mehiškem predsedniku gostovali najvplivnejši Mehičani, ki živijo v ZDA.

Uresničitev ameriških sanj
"Treba je biti pameten. Vse pohvale je treba vzeti s kančkom samokritike. Moram se zavedati lastnih pomanjkljivosti in napak. Dobro vem, da se stvar lahko v hipu spremeni. Ti pritiski so včasih res hudi, posebno na takem tržišču, ki vsak trenutek želi samo mleti dobiček," je previden Sanchez, ki ima še dva brata. Oba sta se v mladosti preizkusila v ameriškem nogometu, zdaj pa je eden zaposlen kot odvetnik, drugi pa kot nepremičninski posrednik. Družina Sanchez živi v ZDA skoraj stoletje in tako pomeni uresničitev ameriških sanj - priti v ZDA in uspeti. Ravno zato je Mark Sanchez "idealno orodje" pri promoviranju ameriškega nogometa na novih tržiščih in eden izmed simbolov tržno naravnanega športa na začetku tega stoletja.