Po svetovnem prvenstvu, na katerem so se uvrstile v drugi del tekmovanja, se bodo slovenske reprezentantke spet srečale in začele priprave na reprezentančni pokal EHF euro. Foto: www.alesfevzer.com
Po svetovnem prvenstvu, na katerem so se uvrstile v drugi del tekmovanja, se bodo slovenske reprezentantke spet srečale in začele priprave na reprezentančni pokal EHF euro. Foto: www.alesfevzer.com

Prihodnji ponedeljek se bo v Zrečah znova zbrala ženska članska rokometna reprezentanca. Po decembrskem nastopu na svetovnem prvenstvu bo tokrat nadaljevala tekmovanje v reprezentančnem pokalu EHF euro in se v njem dvakrat pomerila z reprezentanco Severne Makedonije (3. in 6. marca). Adžić ne bo mogel računati na Branko Zec, Aljo Varagić, Tjašo Stanko, Nino Žabjek in Živo Čopi. Med izbrankami tudi tokrat še ne bo Tamare Mavsar, ki se zaradi materinstva še pripravlja za vrnitev na igrišča.

"Želel bi si, da bi se na reprezentančni akciji zbrali v polni postavi, a na žalost ne bo tako. Z nami ne bo nekaj deklet, ki so bile del priprav in svetovnega prvenstva v Španiji, saj imajo težave s poškodbami. Na srečo so vse lažje narave in pri nobeni izmed deklet ni potreben kakšen operativni poseg," je ob objavi seznama vabljenih rokometašic povedal slovenski selektor Dragan Adžić, ki je povabil nekaj novih obrazov.

Priložnost, da se izkažejo nekatere mlade
Prvič so na reprezentančni zbor vabljene srednja zunanja Blažka Hauptman (Litija), Tajda Tripkovič in Urša Urbančič (obe Branik Maribor). Na seznamu so tudi Manca Kogovšek, Urša Zelnik in Nika Matavš, ki so se reprezentančnih priprav v preteklosti že udeležile. Prvi sta na treningih pod vodstvom Adžiča že sodelovali, Matavševa pa se bo pripravam pridružila prvič po septembru 2019.

"Na treningih želim preveriti raven njihovega rokometnega znanja in jim dati priložnost, da se izkažejo. S strokovnim štabom jim bomo obenem dali usmeritve pri delu v prihodnje, da pri svoji igri še napredujejo," je Črnogorec na slovenski klopi pojasnil glavni razlog, da bo dal priložnost tudi mladim.

Anžičev seznam povabljenk dopolnjujejo krilne rokometašice Maja Svetik, Petra Kramar in Tija Gomilar Zickero, zunanje igralke Ana Abina, Ema Hrvatin, Elizabeth Omoregie, Nuša Fegic, Nina Zulič, Ana Gros in Dominika Mrmolja, krožne napadalke Nataša Ljepoja, Manca Jurič, Valentina Tina Klemenčič in Aneja Beganović ter vratarki Amra Pandžić in Maja Vojnovič.

Glavni cilj: popraviti napake s svetovnega prvenstva
"Kljub temu da ne bomo mogli v popolnosti nadaljevati uigravanja za evropsko prvenstvo, nam bosta tekmi s Severno Makedonijo zagotovo prišli zelo prav. Že zdaj bomo skušali popraviti kar največ napak v igri s svetovnega prvenstva."

Pred decembrskim svetovnim prvenstvom so Slovenke v pokalu EHF euro, v katerem sodelujejo vse tri gostiteljice letošnjega evropskega prvenstva v novembru – poleg Slovenije še Severna Makedonija in Črna gora – ter aktualna evropska prvakinja Norveška, odigrale dve tekmi z Norveško, ki je bila obakrat boljša.

V drugem sklopu tekmovanja v pokalu EHF euro se bodo slovenske rokometašice dvakrat srečale s Severno Makedonijo. Prva tekma bo v četrtek, 3. marca, ob 18. uri v dvorani Zlatorog v Celju, povratna pa tri dni kasneje ob 18.30 v Areni Boris Trajkovski v Skopju.

"Severna Makedonija je kakovostna reprezentanca in to kljub temu da ni nastopila na zadnjih velikih tekmovanjih. S selektorjem je osredotočena na dvig ravni svoje igre, s čimer želi biti konkurenčnejša na evropskem prvenstvu. Da ji to uspeva, je nakazala že oktobra, ko je v gosteh pri Črni gori dosegla 30 zadetkov," je pogled na marčevske tekmice vrgel selektor.