Aleš Pajovič je sprejel selektorski izziv Avstrije, kjer bi se z nekaj sreče ali smole pri žrebu srečal tudi s Slovenijo. Foto: BoBo
Aleš Pajovič je sprejel selektorski izziv Avstrije, kjer bi se z nekaj sreče ali smole pri žrebu srečal tudi s Slovenijo. Foto: BoBo

"Sem mlad in motiviran za treniranje. Takšna priložnost je še dodatna velika motivacija. Nekaj posebnega je voditi državno reprezentanco. Nisem mogel zavrniti ponudbe, ko sem jo prejel. Ponosen sem na priložnost, ki mi jo ponuja OEHB. Veselim se že dela z igralci," je bil v izjavi za javnost zadovoljen z novo službo in odgovornostjo Aleš Pajovič.

Na avstrijski klopi je Pajovič nasledil Patrekurja Johanessona, prva tekma v vlogi selektorja Celjana čaka že 11. in 14. aprila, ko se bo Avstrija dvakrat pomerila s Španijo.

Veliki cilj in izziv za Pajoviča je jasen ‒ čim boljša priprava avstrijske reprezentance za Euro 2020, ki ga Avstrija od 10. do 26. januarja gosti skupaj z Norveško in Švedsko. Tekme pri severnih sosedih gostita Gradec in Dunaj. Avstrija je doslej igrala zgolj trikrat na evropskih prvenstvih, višje od 9. mesta pa se še ni uvrstila.

Pajovič je kot igralec trikrat osvojil rokometno Ligo prvakov, s Slovenijo je bil na domačem EP-ju 2004 srebrn. Ob koncu igralske kariere je pristal v Avstriji, kjer je pri HSA Grazu prevzel dvojno igralsko-trenersko vlogo in hitro pritegnil pozornost zveze.