V prejšnji sezoni so se Krimovke od Lige prvakinj poslovile že v četrtfinalu. Foto: EPA
V prejšnji sezoni so se Krimovke od Lige prvakinj poslovile že v četrtfinalu. Foto: EPA

Novi trener Bojan Čotar ima na voljo podobno ekipo kot njegov predhodnik Robert Beguš. Edini pravi okrepitvi sta Srbkinja Andrea Lekić in Barbara Varlec. Odšle so Katalin Palinger, Katja Kurent-Tatarovac in Rugile Kliukaite.

Rotiranje vseh 14 igralk
"Za razliko od prej je že zdaj intenzivnost treningov večja, saj se letos Liga prvakinj začne že konec oktobra. Vsekakor želim, da bi vsakokrat igrali vseh 60 minut v visokem ritmu z vsemi 14 igralkami," pravi Čotar.

Pogodba vezana na uspehe kluba
Predsednik Krima Peter Zavrl je optimist: "Vsekakor merimo na vrh v Ligi prvakinj ali tik pod njega. Ekipa ima vse pogoje za to, da to uresniči. Proračun ostaja tak, kot je bil in to zadošča za vsa predvidena tekmovanja in pogodbe." Poudaril je, da je pogodba o generalnem sponzorstvu vezana na uspehe kluba: "Res je, pogodba je pogojena z uspehi. Vendar sem prepričan, da ekipa zmore zadovoljiti tiste cilje, ki jih pričakujemo, in da bomo še naprej sodelovali tudi kot generalni sponzor. Vse je v zmagovalni miselnosti," je še dodal Zavrl.

Seznam igralk
Čotar je na priprave v Kranjsko Goro odpeljal vratarke Tatjano Alizar, Sergejo Stefanišin in Amro Pandžič, leva krila Tanjo Oder, Manuelo Hrnjič in Majo Zrnec, leve zunanje igralke Natalijo Derepasko, Gabriello Kindl in Lino Krhlikar, srednje zunanje igralke Agnes Eszter Siti, Andreo Lekić in Tino Sotler, desne zunanje igralke Anjo Frešer, ki je tudi nova kapetanka ekipe, Marino Vergeljuk in Barbaro Varlec, desna krila Oleno Jacenko, Dijano Golubič in Neli Irman ter krožne napadalke Ljudmilo Bodnjevo, Anjo Argenti in Uršo Oven.