Slovenija je izgubila eno izmed nosilk iger. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija je izgubila eno izmed nosilk iger. Foto: www.alesfevzer.com

Poškodovala se je prejšnjo sredo na tekmi romunskega državnega prvenstva. Njena ekipa je tedaj premagala ekipo Magura Cisnadie z 32:24, a za več mesecev ostala brez rokometašice iz Brežic, ki si je ob doskoku hudo poškodovala desno koleno. Podrobni pregledi so pokazali, da si je strgala prednjo križno vez in poškodovala meniskus.

"Verjamem, da lahko z reprezentanco naredimo velike stvari. Nastop na domačem evropskem prvenstvu mi je od danes naprej edina in največja motivacija," je optimistična Lazović, ki je doslej 84-krat oblekla dres z državnim grbom in dosegla 292 golov.

Pred slabim letom se je vrnila v izbrano vrsto, potem ko si je vzela premor zaradi materinstva. Na vseh dosedanjih reprezentančnih akcijah je bila ena najpomembnejših posameznic slovenske reprezentance, ob odsotnosti Ane Gros je tudi prevzela kapetanski trak.

Slovenska reprezentanca bo decembra sedmič nastopila na svetovnem prvenstvu, v skupinskem delu v Granollersu pa se bo pomerila s Črno goro, Francijo in Angolo. V drugi del bodo napredovale po tri reprezentance, zadnja bo nastopila v tako imenovanem predsedniškem pokalu.