Sergej Rutenka je evropski prvak že postal s Celjani, mu bo uspelo tudi z Barcelono? Foto: EPA
Sergej Rutenka je evropski prvak že postal s Celjani, mu bo uspelo tudi z Barcelono? Foto: EPA
Thierry Omeyer, Luc Abalo
Thierry Omeyer je bil ob koncu glavni junak Kiela. Izkazal pa se je tudi z obrambo rojaku Lucu Abaloju. Foto: EPA

Barcelona se je na evropski rokometni vrh zavihtela sedemkrat. Nazadnje je Kataloncem to uspelo pred petimi leti. Barca je blestela v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Kiel je svoj edini naslov osvojil leta 2007.
Kielu uspel preobrat
V Kölnu je na drugi tekmi po prvi polovici obračuna vse kazalo na zmago španskih bogatašev. Varovanci nekdanjega rokometnega velemojstra Talanta Dušebajeva so polčas dobili s tremi goli razlike, v 37. minuti pa še vodili za štiri (19:15). Nemcem je nato le uspelo strniti svoje vrste in z odlično obrambo preobrniti potek tekme.
V 50. minuti je Christian Zeitz povedel Kiel v vodstvo s 24:23. Nemški velikan je povedel celo za tri, a se je Ciudad Real znova vrnil v igro. V zadnji minuti so Španci imeli napad za izenačenje, a je Thierry Omeyer obranil poskus Davida Davidsa.
Barcelona suvereno do finala
Barca je vodila po sedmih minutah s 5:1. Do polčasa so si varovanci Xavija Pasucala priigrali zanesljivih šest zadetkov prednosti. Ruskim prvakom se je uspelo v 43. minuti približati na 22:20, a je v treh minutah Barca znova zvišala razliko na varnih pet golov. Največ zadetkov je na ruski strani dosegel Vasilij Filipov, sedem, pri Barceloni jih je Juan Garcia prispeval osem, Danec Jesper Noddesbo pet, nekdanji slovenski reprezentant Sergej Rutenka pa štiri.

LIGA PRVAKOV, zaključni turnir, Köln:
Polfinale:

Čehovski Medvedi - BARCELONA
27:34 (11:17)
Filipov 7; Garcia 7, Noddesbo 5, Rutenka 4.

Ciudad Real - KIEL 27:29 (15:12)
Källmann 6, Fernandez 5; Jicha in Sprenger po 6, Ahlm 5.

Finale, nedelja ob 18.00

Tekma za 3. mesto, nedelja ob 15.30